11 Mart 2014 Salı

PORTAKALLI BİSKÜVİLİ PASTA

Uzun uzun uğraşmak istemediğiniz ama canınızın tatlı istediği zamanlar için ideal bir tarifim var. Kolayca yapılıyor afiyetle yeniyor.

Malzemeler;
·         1 paket burçak bisküvi
·         1 paket kakaolu bisküvi
·         1 su bardağı süt
·         1 su bardağı portakal suyu( portakal suyu olması şart değil şeftali olur kayısı olur karışıklardan olur hangisini arzu ederseniz)
·         1 Türk kahvesi fincanından yarım parmak az nişasta
·         7 çorba kaşığı toz şeker (tepeleme olmasın)

Öncelikle pastayı yapacağımız tabağımızı hazırlayalım, bir tepsiye bisküvilerimizi çıkaralım. Muhallebi sıcakken bisküvileri yapıştırmamız gerekeceğinden bunların hazırda beklemesi gerekiyor.

Tenceremize sütümüzü, meyve suyumuzu, nişasta ve toz şekerimizi koyuyoruz. Karıştırarak pişiriyoruz. Kaynamaya başladığında muhallebi kıvamında olacak.

Pastamızı yapacağımız tabağa bir çay bardağını ters çevirip koyarsak bize yardımcı olur, bisküvinin yan yatmaması için.

Önce elimize burçak bisküviden alıp bir tarafına muhallebiden bir kaşık sürüp kakaolu bisküviyi yapıştırıyoruz. Bu iki bisküviyi çay bardağına dayayalım. Sıra ile bir burçak bir kakaolu bisküviye muhallebiden sürüp yapıştırıyoruz. Bu işlemi biraz hızlı yapmamız lazım. Muhallebi akışkanken yapıştırma işlemi bitmeli. Birkaç bisküviden sonra çay bardağını alıp o tarafa da yapıştırıp pastayı tabakta ortalayabilirsiniz. 
Bisküviler bitince kalan muhallebiyi üstüne döküyoruz kenarlarına ön ve arkasına ince tabaka halinde sürüyoruz. Zaten muhallebi tam geliyor. Bisküviler arasına sürerken bir çorba kaşığı kadar koymanız yeterli.

Pastamızı dolaba kaldırıyoruz ve 2 saat kadar soğutuyoruz. Akşamdan yapıp ertesi gün tüketirseniz daha da güzel olur.

Hafif ve lezzetli bir tatlı oluyor. Görüntüsü de hoş duruyor Afiyet olsun



2 yorum:

  1. görüntüsü çok güzel eminim lezzetlidirde elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim:) oldukça hafif ve lezzetli bir tatlı, yapımı da epey pratik tavsiye ederim:)

      Sil