6 Mart 2014 Perşembe

PORTAKAL PELTESİ - JÖLE

Hazır jöleleri sevmeyenlerdenseniz bu tarif tam size göre . Hem hafif hem ev yapımı. Akşam anneciğim yapmıştı bize, biz tek başına yedik ama pasta süslemede kullanılırsa ben görevini tam anlamıyla yerine getirmiş olacağı kanaatindeyim. Bir pasta yapıp deneyesim var şuanda ama tabi ofis de pek mümkün değilJ 
Deneyeceğim en kısa sürede.

Pratik bir tarif tek başına da oldukça leziz, portakal yerine limonda koyabilirsiniz farklı bir aroma olur. Annem eklememiş ama portakal kabuğu rendesi de koyulabilir. Ufak bir araştırma yaptım genelde tariflerde var portakal kabuğu rendesi. Artık orası size kalmış.

Malzemelerimiz;
·         3 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
·         2,5 çorba kaşığı nişasta
·         1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker ( az şekerli isterseniz yarım bardak koyun)
·         1 paket vanilya
·         Portakal kabuğu rendesi isteğe göre eklenebilir.

Tüm malzemeyi bir tencereye alıyoruz. Ocağımızı yakıyoruz, karışım muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişiriyoruz. Muhallebi kıvamına gelince ister bir borcama, isterseniz ufak kâselere koyabilirsiniz. Muhallebiyi kâselere dökmeden önce servis yaparken kolay çıkması için kâseleri sudan geçirin.
Bisküviyle yaptığımız muhallebili tatlıların üzerinde de hoş olur. Yazarken aklıma geliyor bir taraftan. Deneyip deneyip yazarım zatenJ


Tek başına servis yapacaksanız üzerini fındık ve Hindistan ceviziyle süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme