6 Mart 2014 Perşembe

ETLİ KAPAMA

Eğer eşiniz Bulgaristan göçmeniyse etli pilav, tavuklu pilav yoktur KAPAMA vardırJ  
Göçmenseniz ya da göçmen tanıdıklarınız varsa mutlaka duymuşsunuzdur bu favori yemektir, herkeste severJ 
Eşimde yemekleri kapama ve diğerleri diye ayırıyorJ büyük bir zevkle de yapıyorJ



Fotoğraf yılbaşında arkadaşlarımızın yanına Bursa’ya gittiğimizde eşimin yaptığı kapamaya ait. Çok gibi duruyor ama sofradan kalktığımızda sadece birkaç kaşık pilavdan kalmıştıJ
Malzemeler;
·         1,5 kilo kemiksiz kırmızı et (beyaz ette kullanabilirsiniz, kemikli de olur, kemiksizin yemesi kolay oluyorJ)
·         2,5 su bardağı pirinç (kabınızın büyüklüğüne göre arttırıp azaltabilirsiniz)
·         Tuz, karabiber, kekik

Öncelikle etimizi haşlamamız gerekiyor. Etimizi yıkayıp düdüklü tenceremize koyalım üstünü 4 parmak geçinceye kadar suyla doldurup tuzumuzu atalım ve ocağa alalım. Yaklaşık 1,5 saatte falan pişiyor et, tavuk kullanırsanız tabi çok daha kısa sürüyor.

Etlerimiz pişince, pirincimizi yıkayıp, yemeğimizi yapacağımız borcam ya da tepsimize dökelim, bire bir buçuk ölçüsüne göre(1 bardak pirince 1,5 bardak su) etimizi haşladığımız sudan pirincimizin üzerine dökelim, yarım bardaktan az eğer kaldıysa et suyundan kalmadıysa sıcak su dökelim. (pirincin çeşidine göre aldığı su miktarı değişiyor )etlerimizi pirincin üzerine döşeyelim ve önceden 175 dereceye ısıtılmış sıcak fırına tepsimizi koyalım. Yaklaşık 45 dakika- 1 saat arası pişiyor. 
Etlerimiz kızarıp pirincimiz pilav olduysa yemeğimizi çıkaralım üzerine karabiber ve kekik dökelim sofranın merkezine koyalımJ

Yemeği fırında yapmak zorunda değilsiniz ocakta da yapabilirsiniz ama fırında üstü kızarınca daha lezzetli oluyor aklınız olsunJ

Eşimin hakkı var et suyu ve etle birlikte pişen pilav daha lezzetli oluyor, bu yemekle eşim o akşam on üzerinden on aldıJ


Afiyet olsun

2 yorum:

  1. ahaha :D önce eline sonra yorumuna sağlık didem. bir göçmen olarak çok beyendim;)

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim canım:)) Kapamanın önemini kavramışım ama dimi:))

      Sil