Göçmenseniz ya da göçmen tanıdıklarınız varsa
mutlaka duymuşsunuzdur bu favori yemektir, herkeste severJ
Eşimde yemekleri
kapama ve diğerleri diye ayırıyorJ
büyük bir zevkle de yapıyorJ
Fotoğraf yılbaşında arkadaşlarımızın yanına Bursa’ya
gittiğimizde eşimin yaptığı kapamaya ait. Çok gibi duruyor ama sofradan
kalktığımızda sadece birkaç kaşık pilavdan kalmıştıJ
Malzemeler;
·
1,5 kilo kemiksiz kırmızı et (beyaz ette
kullanabilirsiniz, kemikli de olur, kemiksizin yemesi kolay oluyorJ)
·
2,5 su bardağı pirinç (kabınızın büyüklüğüne
göre arttırıp azaltabilirsiniz)
·
Tuz, karabiber, kekik
Öncelikle etimizi haşlamamız gerekiyor. Etimizi yıkayıp
düdüklü tenceremize koyalım üstünü 4 parmak geçinceye kadar suyla doldurup
tuzumuzu atalım ve ocağa alalım. Yaklaşık 1,5 saatte falan pişiyor et, tavuk
kullanırsanız tabi çok daha kısa sürüyor.
Etlerimiz pişince, pirincimizi yıkayıp, yemeğimizi
yapacağımız borcam ya da tepsimize dökelim, bire bir buçuk ölçüsüne göre(1
bardak pirince 1,5 bardak su) etimizi haşladığımız sudan pirincimizin üzerine
dökelim, yarım bardaktan az eğer kaldıysa et suyundan kalmadıysa sıcak su dökelim.
(pirincin çeşidine göre aldığı su miktarı değişiyor )etlerimizi pirincin
üzerine döşeyelim ve önceden 175 dereceye ısıtılmış sıcak fırına tepsimizi
koyalım. Yaklaşık 45 dakika- 1 saat arası pişiyor.
Etlerimiz kızarıp pirincimiz
pilav olduysa yemeğimizi çıkaralım üzerine karabiber ve kekik dökelim sofranın
merkezine koyalımJ
Yemeği fırında yapmak zorunda değilsiniz ocakta da
yapabilirsiniz ama fırında üstü kızarınca daha lezzetli oluyor aklınız olsunJ
Eşimin hakkı var et suyu ve etle birlikte pişen pilav daha
lezzetli oluyor, bu yemekle eşim o akşam on üzerinden on aldıJ
Afiyet olsun
ahaha :D önce eline sonra yorumuna sağlık didem. bir göçmen olarak çok beyendim;)
YanıtlaSilteşekkür ederim canım:)) Kapamanın önemini kavramışım ama dimi:))
Sil