İsterseniz benim gibi kahvaltılık olarak tüketebilirsiniz isterseniz de akşam yemeklerinde ara sıcak olarak hoş ve lezzetli bir sunum olarak kullanabilirsiniz. İç harcını tatlı yaparsanız da çay sofralarınıza tatlı olarak kullanabilirsiniz. Milföy hamurunun kat kat kabaran dokusunu çoğunlukla severiz hem lezzetli olur hem de bizi uğraştırmaz. Dilediğimiz bir içle şekillendirerek kullanabiliriz. Hızlı sonuca ulaşmada yardımcıJ
Malzemeler; 10
adet volovan için
·
1 paket milföy (20 yaprak çıkıyor)
·
250 gr kıyma
·
1 adet orta boy soğan (Rendeleyelim)
·
Tuz, karabiber, kimyon, pul biber
Tavamıza rendelediğimiz soğanımızı koyalım, ben az bir
zeytinyağı ile kavurdum.
Birkaç dakika sonra kıymayı da ekleyelim ikisini bir
kavuralım. Bu sırada tuz ve baharatlarımızı da koyalım. Kıyma harcımız hazır
olduğunda milföylerimizde yumuşamış olacaktır.
Önce büyük su bardağı ya da kase ile tüm milföylerimizi
kesip kenarlarını ayırıyoruz. Milföylerin kenarlarına denk gelecek büyüklükte
olursa daha iyi olur kenarlarından fazla hamur artmaz. Yuvarlak milföylerin
yarısının(10 tanesinin) ortasını çay bardağı ile ayırıyoruz.
Bütün yuvarlak üzerine içi boş yuvarlağı koyuyoruz ve üstüne
yumurta sarısını sürüyoruz. Çatalla ortasına delikler açınki orta kısmı çok
fazla kabarmasın. 170 derecedeki sıcak fırına atıp on dakika üstü kızarana
kadar pişiriyoruz. Milföylerimiz kabarıp kase şeklini almış oluyorlar.
Ortalarına kıymalı harcımızdan koyup, fırının derecesini biraz düşürün 150
olabilir, tekrar fırına verip bir 10 dakika daha pişiriyoruz ama dikkat edin
üstü yanmasın.
Servis yaparken üzerini domates ya da maydanozla
süsleyebilirsiniz.
Ortalarından çıkardığımız yuvarlakların içine de ben kalan
harcımdan koyup kapadım. Kenarlarından ayırdığımız hamurları da birleştirip,
elimle açtırıp hamurun özelliği gitmesin diye fazla mıncıklamadım ama yine de
volovanlar gibi kabarmadılar. Elimle şekillendirip içine harçtan koydum fırına
verdim.
Kare şeklinde yaparsak hamurdan tamamen faydalanmış olucaz
sanırım bir dahakine öyle denicem.
Afiyet olsunJ
Ellerine sağlık Didemcim. Milföy sever biri olarak çok beğendim tarifini.. Kare daha mantıklı galiba..:))
YanıtlaSilTeşekkür ederim:) Kare denicem bir dahakine kesinlikle :))
YanıtlaSil