14 Nisan 2014 Pazartesi

ÇİLEKLİ BONBONLAR


Herkese neşe, sevgi, kahkaha dolu bir hafta diliyorum. Havalar ısındıkça mutluluk hormonu salgılama seviyem artıyorJ Her ne kadar bu seviye pazartesileri sevmeme yetecek düzeyde olmasa da olsun bu kadarı bile güzelJ


Bir çilek sever olarak bu aralar gözüme hep çilekli tarifler ilişiyor. Evde çilek bittikçe alıyorum nasılsa bulurum bir tarif evde bulunsun diyeJ

Cuma günü Kevserin Mutfağı sitesinde gördüğüm tarifi cumartesi günü hayata geçirdimJ kesinlikle başarılı bir tarif. Serin serin insanın tatlı ihtiyacını güzel bir şekilde karşılayan hafif ama lezzetli keyif topları olduJ
Yapması, pişmesini bekleme ve soğumasını bekleme kısmını saymazsak kesinlikle pratik, uğraş gerektirmiyor.

Malzemeler;
·         400 gr çilek
·         1 çorba kaşığı toz şeker
·         1,5 paket petit beurre bisküvi
·         160 gr bitter çikolata
·         Toz haline getirilmiş Antep fıstığı


Öncelikle yıkayıp saplarını ayıkladığımız çilekleri ufak doğruyoruz, ne kadar ufak doğrarsanız çileklerin erime safhası o kadar kolay olur.
Doğradığımız çileklerimizi ufak bir tencereye alıp pişiriyoruz. Çilekler eriyene kadar pişirilecek. Çilekler eriyince içine tozşekeri atıp şeker eriyene kadar pişirmeye devam ediyoruz. Şekerde eriyince ocaktan alıp soğumasını bekliyoruz. Ama benim gibi sabırsızsanız sizde; ben çilekleri 25 dakika kadar pişirdim çoğu erimişti ama hala taneler vardı içinde daha fazla dayanamadım içine toz şekeri attım o eriyene kadar pişirdim ve soğumasını bekledim. Soğuyan sosun taneli kısmını mikserin ezici kısmı ile ezdim, on numara olduJ

Bisküvilerimizi robotta un haline getirip bir yoğurma kabına alalım ve içine çilek sosumuzu dökelim, güzelce yoğuralım. Ceviz büyüklüğünde toplar hazırlayalım.

Bir kapta benmari usulü çikolatamızı eritelim ve hazırladığımız toplarımızı kaşık yardımıyla çikolataya bulayıp yağlı kağıt serili bir tabak ya da tepsiye dizelim. Yağlı kağıt sererseniz çikolata donduğunda kolayca kağıttan ayrılır ve şekiller bozulmaz direk tabağa koyarsanız donmaları için servis için başka yere almak istediğinizde çikolata kırılıp şekiller bozulabilir. 
Üzerlerine toz halindeki Antep fıstığından serpip buzdolabına alalım. 1-2 saat dinlendirdikten sonra servis yapabiliriz.


Yerken aklıma gelen; topların ortasına ufak çilek taneleri koyarsak güzel olabilir, ben ağzıma tane gelmesini seviyorum, bir dahakine öyle deneyeceğim.






Başka meyvelerle de denemek lazım J güzel bir atıştırmalık oluyor yaz için ideal.:)


Afiyet olsunJ

2 yorum:

  1. Eminim tadı güzeldir. Sunumu da çok şık. Severim böyle şeyleri. Tariflerinizin devamını dilerim ki takip edip uygulayabilelim. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Deneyen arkadaşlardan lezzet konusunda da tam not aldı:) Bu alanda yeniyim ama oldukça hevesliyim devamı gelicek tariflerin:)

      Sil