30 Nisan 2014 Çarşamba

CİĞER ÇORBASI

Çorbalardan devam ediyoruz. Tavuk ciğeriyle daha önce çorba yapmadıysanız bugün tam sırasıJ bu tarifi deneyin derim. Çocuklar nedense pek yemez ciğer onlara da yedirmek için farklı bir yol.

Yapımı oldukça pratik, lezzeti on numara ee deneyin benceJ

Malzemeler;
·         500 gr tavuk ciğeri
·         Yarım çay bardağı pirinç
·         2 yemek kaşığı tereyağı
·         1 yemek kaşığı zeytinyağı
·         1 yumurta sarısı
·         Yarım limon suyu
·         1 litre + 1 bardak sıcak su
·         Tuz, karabiber
Servis için; fırınlanmış yada yağda kavrulmuş ekmek



Ciğerlerimizi güzelce yıkayalım, kanlarını temizleyelim. Genelde paketlerin içinden yürekte çıkar onları da katabilirsiniz çorbaya ben koyuyorum. Yürekleri ikiye kesip içlerindeki kanları temizlemeyi unutmayalım.

Ciğerlerimizi doğrayalım. Yürekleri dörde böldüğümüzdeki büyüklükte doğrayabiliriz hepsini.

Tenceremize tereyağını ve zeytinyağını alalım, tereyağı eriyince içine ciğerlerimizi atalım ve kavuralım. Ciğerler suyunu salacak, suyunu çekene kadar kavuralım. Ciğerler suyunu çekince yıkadığımız pirincimizi tenceremize alalım ve 2 dk kadar ciğerle birlikte kavuralım.

Sıcak suyumuzu ciğerlerimize ilave edelim. 15 dakika kadar pişirelim. Pirincimiz ve ciğerlerimiz pişmeli.
Bir tasa yumurta sarısını alalım ve yarım limon suyunu üzerine döküp güzelce çırpalım. Hiç tanecik kalmasın, homojen olsun.
Pirincimizin piştiğini kontrol edelim eğer piştiyse yumurta sarısıyla limonu çırptığımız kaseye çorbanın suyundan 1 kaşık alalım karıştıralım, sonra bir kaşık daha alalım ve karıştıralım, bir kaşık daha. 7-8 kaşık kadar aynı işlemi devam ettirelim. Yumurtayı çorbaya direk atarsak pişeceğinden böyle yavaş yavaş çözmüş oluyoruz. 

Çorbanın suyuyla karıştırdığımız yumurta sarısını çorbamıza yavaş yavaş dökelim ve karıştıralım. Tuzumuzu ve isteğe bağlı olarak karabiber ilave ederek 6-7dk daha pişirelim ve çorbamız hazırdır.
Servis yaparken fırınlanmış veya yağda kavrulmuş ekmek ile servis yapabilirsiniz.
Eğer çorbanın suyu fazla olduysa kavrulmuş un ile kıvamını koyultabilirsiniz. Suyu siz yavaş yavaş koyun kıvamı kendiniz belirleyinJ


Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder