3 Nisan 2014 Perşembe

TAVUKLU KREMALI FIRIN MAKARNA

Bir makarna keyfi dahaJ Fırında makarnayı tavukla birleştirerek lezzetini bir tık daha arttırdık. Makarnayı genelde sevmeyen azdır fırında makarnayı daha da azdır. Tavuklusunu da deneyin derim beğeneceksinizJ

Malzemeler;
·         Yarım paket makarna (ben evde spagetti vardı onu kullandım siz kesme de kullanabilirsiniz)
·         750 gr tavuk göğsü (4 parça)
·         1 kutu krema (200ml)
·         Yarım çay bardağı süt
·         2 yumurta
·         1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
·         Tuz, karabiber, kimyon, pul biber

Makarnamız için suyumuzu ısıtalım. Bu sırada tavuklarımızı iri iri doğrayalım.
Makarnamız haşlanırken,  tavaya 2 çorba kaşığı zeytin yağı koyalım ve ısınınca tavuklarımızı koyalım. Tuz, karabiber ve istediğimiz baharatları atalım. Varsa 2 kaşık kadarda soya soyu dökebilirsiniz güzel bir lezzet veriyor. Bir kapak kapatalım ve ara ara alt üst yaparak tavuklar suyunu salıp çekecek,  tavukların üstü kızarana kadar pişirelim. Makarnalarımız da haşlanmış olur bu sürede.
Fırınımızı 200 dereceye getirelim ısınmaya başlasın.
Bir kapta yumurtalarımızı, kremamızı, sütümüzü ve tuz karabiberi karıştıralım.



Fırın kabımızı yağlayalım ve süzdüğümüz makarnalarımızı kaba alalım. Üzerine tavukları koyalım. Karıştırdığımız sosumuzu üzerine dökelim. Kaşar rendesinin yarısını da üzerine döküp karıştıralım.
Sıcak fırına verelim. Fırının derecesini 170 dereceye indirelim 20 dk kadar üzeri kızarana kadar pişirelim. Üzeri kızarınca çıkarıp kalan kaşar peynirini de serpelim ve 10 dakika kadar daha üzeri kızarana kadar pişirelim.




Pişmesiyle beraber 1 saatte sofraya hazır J Yanında yoğurtla servis edebilirsiniz.


Afiyet olsun.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder