22 Mayıs 2014 Perşembe

KAHVALTI KEYFİ SERİSİ - 3

Geçen hafta yaşadığımız acı, somadaki felaket, cinayet hepimizin içini yaktı. Bizler televizyondan internetten takip ederken mahvolduk, birde orada o maden ocağının ağzında kocasını, oğlunu, kardeşini, babasını bekleyenleri düşündükçe onların çaresizliğine düşüyorum. Allah hepsine sabır versin, yardım etsin. Hayat artık onlar için hem çok zor hem de çok eksik devam edecek.  Dile kolay 300 can, bu bize söylenen, aslında çok daha fazla olduğunu söylüyorlar. 300 eve ateş düştü. Birileri daha fazla kazanmak için bir dizi ihmalde bulunuyor ve sen oğlunu, babanı, kocanı, kardeşini, amcanı, dayını, komşunu, yeğenini.. o kömür kazanından çıkarıp toprağın altına koyuyorsun. Hikayeleri okudukça, kurtulanların anlattıklarını dinleyince insanın içi düğümleniyor. Çok zor hem de çok zor. Hayat devam ediyor demek çok zor.

Hayatımıza sokulan bu felaket hepimizin neşesini keyfini aldı götürdü kömür karasına buladı. Onların yerine koyunca kendimi içime ateş düşüyor, onların neler yaşadığını şuan ne halde olduklarını tahmin etme ihtimalimiz bile yok.

Tüm bunları yaşarken tarif paylaşmak içimden gelmedi.  Epey ara verdim bu nedenle.

En son anneler günündeki kahvaltı soframızı paylaşmıştım, yine kahvaltı sofrası var sırada. 2 farklı güne ait 2 sofra. Kahvaltı benim en favori öğünüm. Hazırlamasından da çok keyif alıyorum yemesinden de.:) Umarım beğenirsiniz. Hafta sonu geliyor yine fikir verir belki size deJ


Balkon keyifleri devam ediyor:) Kışın üşürken insan özlemle bekliyor yazı hele benim gibi yazın bile rüzgar estiğinde üşüyorsanız kış mevsimi çok zor geçiyor çookk:)) Yaz benim en sevdiğim mevsim bazen bunaltsa da, hava açık, üşümek yok, kaban yok, çizme yok, titreme yok..:) 



Bu hafta sonu 19 mayıs tatilinden dolayı 3 gün kahvaltı keyfi yaptık son gün çok acıktığımızdan sofra düzeni dağınık ve spontane temalıydı:) Bu nedenle fotoğrafı yok. özenerek hazırladığım 2 sabaha ait fotoğraflarımız var:) 



Böreklerim lorlu gül böreği önceden yapmıştım, artanları buzluğa kaldırmıştım. Hep yeni olsun taze olsun diye her misafire yeni yapınca bunlar buzlukta epey beklediler. Aklıma gelince akşamdan indirdim. Sabahta mikro dalgada ısıtınca tazecik oldular mis gibi indiler mideye:) 
Hellim peyniri iki sabahta soframızdaydı, biz çok seviyoruz hellimi, yanlız nedense hep çok tuzlu oluyorlar onun için kızartmadan önce biraz suda bekletiyorum sizinde aklınızda olsun:)
Umarım beğenmişsinizdir:)










3 yorum:

  1. Elimiz kolumuz bağlı kaldı. Uzun bir süre buruk olacak içimiz. Unutmasakta. Devam edeceğiz yaşamaya mecbur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Malesef elimizden gelen bir şey yok. Herkes acısıyla baş başa kalıyor kalıyor bir yerden sonra. Eğer nefes alıyorsan dediğin gibi devam etmek zorundasın yaşamaya. Allah hepsinin yardımcısı olsun.

      Sil