11 Aralık 2015 Cuma

ZEYTİNLİ LORLU DIŞI KIYIR İÇİ YUMUŞ POĞAÇA

Kışın içilen çay daha bir lezzetli geliyor mu size de? Avucunuzun içine alıp elinizi ısıtınca tadı da daha bir hoş olmuyor mu? J içinizi ısıtınca bir oh demiyor musunuzJ işte bu çayı yalnız içmeyin diye size bir zeytinli lorlu poğaça tarifi vericem çok seviceksiniz. Pıt pıt atıcaksınız çayın yanında J Kahvaltıya yaparken az yapın ama diğer hazırladıklarınız kalıyor,herkes bu poğaçalara yumuluyor demedi demeyin J


Ben zeytinli poğaça sevmem diyenlere bir deneyin diyorum diyorum başka da bir şey demiyorumJ
Arka arkaya iki akşam yaptım daha ne diyimJ

Hem pratik mayalanma süresi yok, hızlı pişiyor, tadı garantili, hem kıyır hem yumuşak daha ne olsun diyorum veriyorum tarifiJ

Malzemeler;
·         200 gr tereyağı
·         ¾ su bardağı zeytinyağı (sıvı yağda kullanabilirsiniz.)
·         3 yumurta (sarılar üzerine beyazlar hamura)
·         2 tatlı kaşığı tuz (tepeleme değil)
·         1,5 su bardağı yoğurt
·         1,5 paket kabartma tozu
·         4-5 su bardağı un
İç Harcı
·         1 kase kıyılmış siyah zeytin
·         1 kase lor
·         1 yemek kaşığı zeytinyağı
·         Tuz, karabiber,pul biber,kimyon

İç harçla başlayalım, zeytinlerin çekirdeklerini ayıklayıp bir zeytini 3’e ya da 4’e bölelim. Kıydığımız zeytinleri lorla karıştıralım. İçine baharatlarımızı ve bir kaşık zeytin yağımızı ilave edip güzelce karıştıralım.






Hamura geçmeden fırını açalım 170 dereceye getirelim ısına dursun.

Yoğurma kabına tereyağı, zeytinyağı, yoğurt, yumurta akları ve tuzu koyup elimizle biraz karıştıralım sonra unu ve kabartma tozunu ilave edelim. Unu önce üç bardak koyup güzelce yoğuralım hamurun kıvamına göre kalan unu yavaş yavaş ilave edelim. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edicez, meşhur kulak memesi kıvamına gelince tamamdır.

Mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde açalım, içine harcımızdan koyup yuvarlayalım ve yağlı kağıt serili tepsimize sıralayalım.

Ayırdığımız yumurta sarılarını bir yemek kaşığı kadar zeytinyağı ile güzelce çırpalım ve tepsiye sıraladığımız hamurlarımızın üzerine sürelim. İsteğe bağlı olarak üzerine susam ya da çörek otu serpebilirsiniz.  Susam gayet hoş oluyor.
 Isınmış fırına verelim 25 dkya ayarlayalım ancak 20 dk’dan sonra kontrol edin. Fırından fırına pişirme süresi fark ediyor. Benim fırınımda 20 dk’da pişti. J


Fotoğrafı bekleyemeden bir kaçı mideye gönderilen tepsi :)




İnce belli bardağımıza çayımızı doldurup ilk sıcağı çıkan poğaçalarımızı mideye indirebilirizJ












Herkese afiyet olsun..

Mutlu kalın.. :) Aşkla kalın.. :)


Beni instagramdan takip etmek için : @benimpastaevim_


Beni facebooktan takip etmek için : benimpastaevim 


5 yorum:

  1. Çay poğaça ikilisi... daha ne olsun ki... Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle muhteşem ikili:) Teşekkür ederim..

      Sil
  2. bencede çay ve poğaça canım.nefis olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize emeğinize sağlık çok lezzetli gözüküyor. Farklı pratik yemek tarifleri için kendi sayfamıza da bekleriz :)

    YanıtlaSil