9 Haziran 2015 Salı

PASTA KILIKLI PUDİNGLİ KEK


Bir tatlı huzur almaya geldim Kalamıştan… ahh Kalamıştan..:) Cevizli kek yapmak için mutfağa girip bu pasta kılıklı enfes kekle mutfaktan çıktım ve ortaya çıkan lezzete bayıldımJ Kek için cevizin yanına ne eklesem diye çekmeceyi kurcalarken pudingleri görüp bunlar epeydir burada acaba pudingli şöle yumuşak bir kek mi yapsam dememle 3 dk da rotamı çevirdim. İyi ki de çevirmişim. 

Nasıl bişi yapsam acaba deyip google amcaya başvurunca nefis yemek tariflerindeki bu tarif bana hadi başla dedi ve çırptım çırptım karıştırdım. J  Ben tarifi bire bir uyguladım sonuç harika J 

Kafamda bu kek tarifiyle ilgili farklı planlar var deneyip deneyip paylaşıcam sizinle. Keki gerçekten çok güzel.  İtiraf ediyorum kalıba dökerken çok cıvık ama hadi hayırlısı dedim J Piştikten sonra iyi ki kafama göre bişiler eklememişim dedimJ Tam pasta yapmalık kekJ

Kek için Malzemeler;
·         3 yumurta
·         2 su bardağı şeker
·         1,5 su bardağı süt
·         1 su bardağından 2 parmak az sıvı yağ
·         2 su bardağı un
·         1 paket vanilya
·         1 paket kabartma tozu
·         4 yemek kaşığı kakao

Üzerine;
·         2 paket kakaolu puding
·         4 su bardağı süt

Keki ıslatmak için;
·         1 su bardağı süt

Öncelikle 4 su bardağı süt ile 2 paket pudingi pişirelim. O soğuya dursun kenarda. Soğurken ara ara karıştırın üzeri kabuk bağlıyor o karışsın.

Keki hazırlamadan  önce fırını 170 dereceye ayarlayıp ısıtalım. Yumurtaları şekerle iyice çırpıyoruz. Karışımın rengi iyice açılacak. İçine sıvı yağ ve sütü ekleyip biraz daha çırpalım. İçine un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu döküp karıştırdıktan sonra yağladığımız 40x25 boyutlarındaki borcama harcımızı döküyoruz. Daha ufaksa kalıbınız yanına bir tane daha ayarlayın bu boyutlardaki borcama tam geliyor, ufağına dökerseniz artar.

Isınmış fırına veriyoruz ve 40-45 dk pişiriyoruz. İlk 25 dakika fırın kapağını açmıyoruz. Kürdan testi yaparak pişmiş olduğunu teyit etmeyi unutmayınJ

Kek piştikten sonra fırından çıkaralım ve 5dk bekleyelim ilk sıcağı çıksın. 1 su bardağı süt ile kekin her yerini ıslattıktan sonra pudingi üzerine dökebiliriz.

Tamamen soğuduktan sonra buzdolabına kaldırıp 2-3 saat dinlendirip afiyetle keyfini çıkarabiliriz.
Servis yaparken Hindistan cevizi serpebilirsiniz..  Pasta kılıklı kekimiz hazır.. Valla ben bayıldım mutlaka deneyin diyorumJ

Afiyet olsun… Mutlu kalın… Aşkla kalın…


Beni instagramdan takip etmek için : @benimpastaevim_

Beni facebooktan takip etmek için : benimpastaevim 




4 yorum:

  1. ellerine sağlık, tam ilhamlık....
    böyle her evde bulunan basit malzemelerle ilhamlık tariflere bayılıyorum, süpersin. evdeki pudingler çöpten kurtuldu galiba hemen deneyeceğim :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim pudingler kurtuldu sana da şiddetle öneririm, pratik basit bir pasta:) Teşekkür ederim seninde şimdiden ellerine sağlık :))

      Sil
  2. Ellerine sağlık müthişşş görünüyor :) bu saatte ağız sulandırma merasiminin sırası mıydı ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim:) Denemeni tavsiye ederim pratik ve leziz:))

      Sil