7 Nisan 2015 Salı

FRAMBUAZLI ÇİKOLATALI PASTA

Herkese merhaba, size mutluluğun formülünü açıklamaya geldimJ Tüm hücrelerinizin nasıl serotonin salgılamasını sağlayacağınızı tarif edeceğimJ Bir çatal aldığınız pastadan ağzına gelen iri parça çikolatalar, yumuşacık kekle birleşmiş kremanın tadı ve tatlı dengesini sağlayan frambuazın hafif burukluğu üzerine bir de kakaolu kremaya yapışmış ceviz kırıklarıJ İçinizde ki serotonin ihtiyacı hadi kalk diye dürttü mü?  J  Ee hadi o zaman buyurunJJ


Ben bir tatlı bağımlısıyım kabul ediyorumJ Yapmasını da en az yemesi kadar çok seviyorumJ Kek yapıcam diye eve gelip pasta yaptığım doğrudur ve tam bir bol malzemoslu pasta çıktı ortayaJ


Dışarıdan aldığımız o yağlı köpük kremalı pastaları tokat manyağı yapabilirsinizJ  Niyetine girin yeter sonrası keyifle tamamlanıyor.

Bu pastanın sıfırdan bu hal alması 2,5 saat sürdü. Benim süslemem çok alengirli profosyonelce bir şey olmadı vaktim fazla yoktu böyle bir şey çıktı ortaya biraz daha vakit ayırarak ve hayal gücüyle daha farklı ve orijinal süslemeler yapabilirsiniz.

Pastayı yaparken ki sıralamamız; önce kremamızı hazırlayacağız, onu soğuması için balkona koyunca kekimizi hazırlayıp fırına vericez. Kekimiz pişerken içine koyacağımız meyvemizi ben frambuaz kullandım, çilek, böğürtlen, muz canınız ne çekiyorsa onu gerekiyorsa  dilimleyerek hazırlıyoruz. Çikolatalarımızı iri iri parçalayıp onları da hazırlıyoruz. Cevizlerimizi rondodan geçiyoruz. Kekimizi fırından çıkarıp soğumaya bıraktığımızda kremamızı çırpıp ikiye bölüyoruz birine kakao ekleyip iki çeşit krema elde ediyoruz. Evet genel hatlarıyla yapacaklarımız bunlar. J Gözünüz korkmasın sonucu düşünün harika olacakJ

Malzemeler;
Krema için;
·         1 litre süt
·         1,5 su bardağı toz şeker
·         6 yemek kaşığı buğday nişastası
·         4 yemek kaşığı un
·         2 yumurta sarısı
·         1 paket toz krem şanti ya da 2 yemek kaşığı tereyağı

Pandispanya için;
·         5 yumurta
·         1 su bardağı şeker
·         1 su bardağı tepeleme un
·         1 paket kabartma tozu
·         1 paket vanilya(isteğe bağlı)
·         4-5 yemek kaşığı su ya da meyve suyu

Arasına;
·         1 kase frambuaz (çilek, muz, kivi, böğürtlen vs.)
·         1paket sütlü çikolata (80gr)
·         1 paket fıstıklı sütlü çikolata (80gr)

Üzerine;
·         1 kase ince çekilmiş ceviz


Önce krema,

Şanti haricindeki tüm malzemeyi bir tencereye alıp karıştırarak pişirelim. Kaynamaya başladıktan sonra kıvamı da koyulaşmaya başlamış olur. Kıvamı koyulaştığında ocaktan alıp soğumaya bırakalım.

Krema soğuduktan sonra içine toz krem şantiyi döküp mikserle 2-3 dk çırpalım.

Ben içine beyaz krema üzerine kakaolu krema sürmek istediğim için ikiye ayırdım, kremanın bir yarısına 2 yemek kaşığı kakao döküp karıştırdım.

Pandispanya,
Keki yapmak için öncelikle yumurtanın sarıları ile beyazlarını ayırıyoruz. Beyazların içine hiç sarı karışmaması gerekiyor. Beyazları cam ya da metal kasede mikserle kar gibi olana kadar çırpalım. Kaseyi ters çevirdiğimizde düşmeyecek kıvamda olması gerekiyor.

Başka bir kapta yumurta sarıları ile şekeri çırpalım. Şeker iyice eriyip karışım açık sarı olana kadar çırpıyoruz. İçine su ya da meyve suyumuzu da ekleyip bir kez daha çırpalım. Elediğimiz un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip birkaç tur daha çırptıktan sonra mikseri kaldırabiliriz.

Yumurta aklarını üç postada, bir spatula yardımı ile yumurta sarılarının olduğu karışıma ilave ediyoruz. Dıştan içe hareketlerle yumurta beyazlarının havasını söndürmeden karıştırıyoruz.

Kelepçeli bir kalıbın tabanına yağlı kağıt sererek ya da benim gibi kelepçeli kalıbın alt tabanını kullanmayıp yağlı kağıdı kenarlarından döndürerek taban yerine kullanabilirsiniz. Kullandığım kalıbın çapı 26cm.

Kek karışımını içine döküp birkaç defa tezgaha vurup içindeki kabarcıkların çıkmasını sağlayalım.
170 derecedeki sıcak fırına verelim. Yaklaşık 40-45dk civarı pişiriyoruz. Pişerken ilk 25 dk fırın kapağını açmayın kabarmaz!

Üzeri kızarınca kürdan testi yaparak fırından çıkaralım ve ızgaranın üzerine alıp soğumasını bekleyelim.

Kek soğuyunca ekmek bıçağı ile 3 eşit parçaya ayıralım.

Çikolatalar;
Ben yerken ağza tane çikolata gelmesini istediğim için çikolataları önce elimle kırıp sonra bıçakla iri iri kesme tahtasında doğradım. İki paket fıstıklı çikolatada kullanabilirsiniz daha da güzel olur ben evdekileri değerlendirdimJ



Birleştirme Aşaması;
Pastamızı servis yapacağımız tepsimizi alalım. İlk kat pandispanyayı koyalım. Üzerine beyaz kremamızın yarısını sürelim. Frambuazları kremanın üzerine koyalım. İkinci pandispanyamızı üstüne koyup kalan beyaz kremamızı da sürelim. Çikolataları kremanın üzerine eşit şekilde yayalım. Son kat pandispanyayı da üstüne koyup, kakaolu krema ile üzerini ve yanlarını kaplayalım. Yine kakaolu krema ile sıkma torbası yardımıyla süsleme yapalım. İnce çekilmiş cevizi pastamızın yanlarına yapıştıralım üzerindeki boşluklara serpelim.


Şimdi en acıklı kısım bu güzelliği buzdolabına koyup yemeden önce en az 2 saat mümkünse bir gece dolapta bekletmek. J 









Sonra afiyetle mideye indirebilirizJ Afiyet olsun. Mutlu kalın.. Aşkla kalın.. JJ

Beni instagramdan takip etmek için : @benimpastaevim_

Beni facebooktan takip etmek için : benimpastaevim




2 yorum:

  1. bu nedir ya akşam akşam tatlı krizim tavan yaptı ellerinize sağlık muhteşem görünüyor:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim beğenmenize sevindim:)

      Sil