23 Eylül 2014 Salı

TOST EKMEĞİNDE PİZZA

Ben kahvaltı lafı olunca bile mutlu olanlardanım. Yabancıların bana uyduruk gelen o atıştırmalıklarını görünce üzülüyorum resmen onlar için. Yok işte onların kültüründe yazıkJ Onlarda bize şaşırıyorlar. Bizde kahvaltıya misafir çağırılır. Poğaçalar börekler kızartmalar yapılır baya baya sofra donatılır. Akşam yemeği daveti gibi hazırlanılır. Bir kuruvasanla ya da mısır gevreğinle kahvaltı yapanlar için tuhaf tabi. İzmir’e yeni yerleşmiş bir Alman çifti kahvaltıya davet etmişler. Şaşırmış tabi Almanlar kim bilir ne dediler içlerinden mısır gevreği yemek için davet ediyorlar diye mi geçirdiler acabaJ Sonra gelipte sofrayı görünce kahvaltı dememiş miydiniz demişler…
Yemek konusunda gerçekten çok şanslı olduğumuzu düşüyorum. Türk mutfağı denince o kadar geniş bir yelpaze ki. Doğunun kebapları öyle bir iki değiller ki onlarca kebap çeşidi var. Batının zeytinyağlıları, Karadeniz’in hamsiden yarattıkları, baklavalar, börekler gerçekten gani gani lezzet var her yöremizde…
Yazın yaptığımız Bulgaristan turundan sonra eşime dedim bir tane İskender ustası bulup gelelim buraya walla köşeyi döneriz.  Var mı bizim kebaplar gibisiJ Arkasından da iki dilim fıstıklı baklava…JJ Bence süper bir fikirJ
Neyse ben ne dicektim neler dedimJ Evet kahvaltı güzel şeyJ Benim gibi kahvaltı düşkünüyseniz ve pratik ve leziz bir şeyler yapmak isterseniz diye güzel bir önerim var size.


Türk mutfağını bu kadar övdükten sonra pizza deyince biraz tuhaf olacak farkındayım ama neyse idare ediverin artıkJ
Tost ekmeğinden pizza yapıcaz. Walla çok leziz oluyor deneyin derimJ

Malzemeler;
·         Tost ekmeği
·         Sucuk
·         Kaşar
·         Domates
·         Biber
 
Sosu için;
(6 dilim ekmek için) 1 yemek kaşığı domates salçası, bir dilim kadar beyaz peynir, kimyon, karabiber, 2 yemek kaşığı su.

Önce sosumuzu hazırlayalım. Bir kasede peyniri güzelce ezelim. Üzerine salça baharat ve suyu koyup karıştıralım.

Fırını 170 dereceye getirelim ısınmaya başlasın.

Ekmekleri merdaneyle çok bastırmadan hafifçe ezelim. Üzerine sucukları dizelim. Domates ve biberleri koyup en üstede kaşar koyalım fırına verelim. Kaşarların üzeri kızarınca servise hazırdır.


Afiyet olsun herkeseJJ
Beni instagramdan takip etmek için : @benimpastaevim_

26 yorum:

  1. Bende yaparım Enfes olur Ellerine saglık:)

    YanıtlaSil
  2. bende yapıyorum bu pizzadan :)

    canım blog keşfi etkinliğinden geldim bende beklerim
    http://www.soslubadem.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ellerine sağlık seninde:) Hoşgeldin bende geliyorum hemen ziyaretine:))

      Sil
  3. Geçenlerde Fransızların kahvaltıyı kruvasan ve kahveyle yaptıklarını izlediğimde o kadar şaşırdım ki. Bahsettiğin gibi bizde öyle midir oysa. Börekler yapılır, bazlamalar, simitler, ezmeler nasıl da güzel süsler sofralarımızı. Ben seviyorum kültürümüzü.
    Ben tarifinden öte cümlelerini, anlatımını sevdim. Eline yüreğine sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle bende kendimizi çok şanslı görüyorum bu konuda yemek kültürümüz özellikle kahvaltı sofralarımız muhteşem:) Çok teşekkür ederim güzel yorumun için hoş geldin bloguma:)

      Sil