7 Mayıs 2015 Perşembe

HARDAL SOSLU KAVURMA

Herkese merhabaJ

Kışın soğukta sıcacık yataktan çıkıp işe gitmek işkencesi bitti, herkes dışarıda gezip tozarken deniz kenarlarında çay içerken çalışma işkencesi başladı..
Geçen gün öğleden sonra vize işlemlerim  vardı izin aldım Alsancağa gittim resmen moralim bozuldu. Herkescikler dışarıda, cafeler full. Siz niye çalışmıyorsunuz, fabrikada değilsiniz diye yakalarına yapışasım geldi.  Hiç adil değil. Ben 25 dakikalık öğle yemeğinde kahvemi içmeyi yetiştiremezken ohh ağabeylerim çekmiş janti takımları, hanımlar şık şık giyinmiş güzel cafelerde restaurantlarda yesinler öğle yemeklerini.. Çok yanlış yaptım çookk..  Şu 18 yaş ergen bunalımdayken niye seçtiriyorlar bize mesleğimizi… Olmuyor işte saçmalıyoruz…


Neyse size güzel bir yemek tarifi vereyimde azcık keyfim yerine gelsinJ Bu sos et yemeklerinin hepsine çok yakışıyor şiddetle tavsiye ederim. Ben kavurmada kullandım, biftekte, tavuk şinitselde ve türevlerinde on numara yemek tamamlayıcılık yaparJ Demedi demeyin bir deneyinJ  Ben yaptıkça yine paylaşırım sizinle zaten…JJ

Malzemeler;
·         1 kg kuşbaşı kırmızı et
·         Tuz, karabiber, kimyon
·         1 yemek kaşığı tereyağ

Sos için;
·         1 büyük soğan
·         400 gr mantar
·         4 adet çarliston biber
·         2 kutu krema (400 ml)
·         2 yemek kaşığı hardal
·         Tuz, karabiber

Eğer isterseniz eti kavururken de bir soğan doğrayıp aromalandırabilirsiniz. Ben sosun içinde olduğu için bu sefer koymadım. Tamamen tercih, bazen koyuyorum bazen koymuyorumJ
Teflon bir tencereye tereyağımızı koyalım yağ eriyince etlerimizi koyalım. 2 dk sonra etleri bir posta karıştıralım. 2 dk daha bekleyip bir daha karıştıralım ve tuz karabiber ekleyip kapağını kapatalım. Etler suyunu salacak, kendi suyunda pişecek. Suyu bittiğinde eğer pişmemişlerse biraz sıcak su ekleyip biraz daha pişirin. Etlerin çok güzel pişmesi gerekiyor. Lokum gibi dediğimiz kıvama gelene kadar pişirmek gerekiyor.

Sos için, soğanları yarım halka şeklinde doğrayalım. Biberleri iri iri doğrayalım. Mantarları önce ikiye bölüp sonra yarımları 3 ya da 4 parçaya bölebilirsiniz, büyüklüğüne göre. Zaten fotoğraftan da görülüyor. Büyükçe bir teflon tavaya 2 tahta kaşığı kadar sıvıyağ koyalım. Yağ kızınca soğanları ekleyip onları bir iki dakika çevirince biberleri ekleyelim .  Biberlerde diriliklerini kaybedince mantarları ekleyebiliriz. Mantarlar suyunu salacak. Suyu bitene kadar arada çevirerek pişirelim. Mantarlar pişince tuz ve karabiber ekleyelim, kremamızı ve hardalımızı ekleyip bir taşım pişirelim. Kremada ısınınca tamamdır.

Arttık sunum zamanı, isterseniz tabağa sostan koyup üzerine etleri koyabilirsiniz, etleri önce koyup üzerine sostan koyabilirsiniz ya da benim gibi etlerin yarısının üstüne bolca koyarak servis edebilirsiniz.

Dışarıda yediğiniz yemekleri sollayabilirsiniz bu tatlaJ
Afiyet olsun… Mutlu kalın… Aşkla kalın…J

Beni instagramdan takip etmek için : @benimpastaevim_

Beni facebooktan takip etmek için : benimpastaevim 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder