24 Ocak 2015 Cumartesi

BEĞENDİLİ TAVUK

Bir haftayı daha bitirdik herkese keyifli, eğlenceli, dinlenmeli, coşmalı bir hafta sonu diliyorum.

Pratik tarifler benim gönlümün sultanıJ Çalışan bayanlar olarak bir yemeğin pratik olması onun hayata geçme ihtimalini oldukça arttıran bir kriterJ Tabi lezzet bu işin kalbi. Pratikti yaptım ama bişeye benzemedi demek de zaman kaybının en acısı.. Tüm bunları göz önünde bulundurarak görüntüsüyle misafirlerinizi keyifle ağırlayabileceğiniz lezzetiyle de övünebileceğiniz sizi de mutfağa kilitlemeyecek pratik bir tarifim var bugünJ Bizim evde tam not aldı, ilk fırsatta tekrarlanacakJ

Malzemeler;
·         600 gr kemiksiz kalça but
·         2 küçük ya da bir büyük soğan
·         1 çay kaşığı domates salçası
·         Kimyon, tuz, karabiber, pul biber
Beğendi için;
·         1 yemek kaşığı tereyağ
·         1 tahta kaşık kadar un
·         2 su bardağı süt
·         3 adet murat bey burgu peynir ya da 2 yemek kaşığı kadar ufak doğranmış dil peyniri
·         1 kase közlenmiş patlıcan ezmesi
·         Tuz

Öncelikle beğendiyi yapıyoruz. Eğer patlıcanları kendiniz közleyecekseniz 3-4 adet patlıcanı birkaç yerinden çatalla delip fırına atıyoruz ve közlüyoruz. Kabuklarını soyup bıçakla ufak ufak doğruyoruz. Benim vaktim dar olduğu için ben hazır közlenmiş patlıcan kullandım. Birde odun ateşiyle közlenen patlıcana bayılmama karşın fırındaki bana tad vermiyor. Tercih sizin.

Bir tencereye tereyağımızı koyalım eriyince içine unu koyup kokusu çıkana kadar kavuralım. Sütü yavaş yavaş ilave edelim bir taraftan sürekli çırpakla karıştıralım. Sütün tamamını bir seferde dökmeyin yarım bardak yarım bardak ilave edin. Muhallebi kıvamında olmasını istiyoruz. Unu az koyduysanız cıvık olmaması için sütü kontrollü dökmekte fayda var.

Kıvamı koyulaşıp fokurdayınca içine ufak ufak doğranmış peyniri ilave edip karıştıralım. Hemen eriyor zaten. Evinizde hangisi varsa onu değerlendirebilirsiniz bende burgu peyniri vardı üç tanesini tellerini ayırıp ufak ufak doğradım, siz dil peyniri de kullanabilirsiniz. Peynir çok hoş bir kıvam ve tad veriyor ama yoksa koymasanız da olur. Patlıcanlarımızı da ilave edip karıştırıyoruz ve beğendimizi kenara ayırıyoruz.



Tavaya biraz sıvı yağ koyalım kızınca ufak ufak doğradığımız soğanlarımızı koyalım ve kavuralım. Soğanları kavururken salçamızı da koyalım tavaya o da biraz kavrulsun. Ben tavuklu yemeklerde salçayı fazla sevmediğim için 1 çay kaşığı kadar koydum renk versin sadece diye, siz seviyorsanız miktarı arttırabilirsiniz. Soğanlar kavrulunca kuşbaşı doğradığımız tavuklarımızı tavaya alalım. Tavuklar suyunu salınca tuz ve baharatlarımızı ilave edelim. Yavuklar suyunu çekince beş dakika kadar daha kavuralım hafif kızarsınlar tamamdır.

Artık beğendiyle tavukların buluşma zamanıJ Eğer beğendiniz soğuduysa ısıtın ya da servis tabağınıza önce beğendiden koyun üzerine tavukları koyun ve mikro dalgada toptan  ısıtın tercih sizinJ


Yanında bir bardak ayran da varsa buyurun sofrayaJ Hadi afiyet olsun herkese
Mutlu kalınJ

Beni instagramdan takip etmek için : @benimpastaevim_


2 yorum:

  1. Tavuk yemeği olur da yenmez mi. Bir de siz böyle güzel hazırlamışsınız. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim:) Kesinlikle tavuk olurda yenmez mi binbir çeşiti yapılıyor hepside güzel:)

      Sil