4 Temmuz 2014 Cuma

İMAM BAYILDI


Patlıcanı sevmeyenlere sesleniyorum patlıcan sevilmez mi ya.. Kaçırıyorsunuz caanım güzelliği J Ben seviyorum ya hatta çok seviyorum ya patlıcanı herkes sevsin yani ben öle istiyorumJ Benim için patlıcan özeldir güzeldir.:) Neyse çok uzattım J Anlaşıldığı üzere bugünkü konumuz bir patlıcan efsanesi ‘Karnı yarık’ . Ben çocukluğumdan beri ayıla bayıla yerim J 

Bilen bilir bilmeyenlere de ben yaptığım şeklini anlatayım belki denemek isterler ve onlarda severlerJ

Bu yemek için öle fazla bir malzeme gerekmiyor. Ana malzemeler patlıcan ve sarımsak.

Tarif için miktar belirtmiyorum. Kaç kişi yapacaksanız o kadar patlıcan kullanabilirsiniz. Her patlıcan için 3-4 diş sarımsak ve en üste de 5-6 diş sarımsak. Yani bol bol sarımsak.
2 çarliston biber, 1 domates, zeytinyağı ve kızartmak için sıvı yağ.

Öncelikle patlıcanlarımızı komple soyup bir tasa koyalım ve üzerine çıkana kadar su koyup biraz tuz atalım. Patlıcanlar yüzdüğü için bir tabakla bastırabilirsiniz. 30 – 40 dk kadar bekletirseniz iyi olur acısı çıkar patlıcanların.

Patlıcanları suyunu sıkarak bir tabağa çıkaralım ve kağıt havluyla kurulayalım.

Tavamıza sıvı yağ koyalım ve yağ kızınca patlıcanları içine dizelim. 
Patlıcanları alt üst ve yanlarını kızartalım. Patlıcanlar yumuşayınca yine kagıt havlu konmuş bir tabağa çıkaralım. Tüm patlıcanları aynı şekilde kızartalım.

Biberlerimizi uzun uzun doğrayalım ve patlıcanları kızarttığımız tavada onları da 3-4 dk kızartalım.
Domatesin de kabuğunu soyup iri dilimleyelim onu da tava da biraz çevirelim ve kızartma işlemini bitirelim.


Sarımsaklarımızı soyalım, çok iri sarımsakları dikine ikiye bölebilirsiniz.

Patlıcanları büyüklüğüne göre 4-5 yerinden bıçakla delelim ve bu deliklere sarımsakları sokalım. Her patlıcana aynısını yaptıktan sonra bir teflon tencereye patlıcanlarımızı dizelim.
Üzerine de kalan sarımsakları atalım. 
Biberlerimizi yerleştirelim.
Domateslerimizi koyalım. 
Tahta kaşıkla 4-5 kaşık zeytinyağını üzerine gezdirelim ve patlıcanların yarısının biraz üstüne kadar su koyalım ocağa alalım.
Kapağını kapatalım ve ocağımızı açalım. 
Su fokurdayınca altını kısalım. 

Kısık ateşte ağır ağır pişecek. 
1 saat 45 dk da pişti benimkiler. 


Çatalı patlıcanın kafa ve bip kısmına batırdığınızda baya yumuşak olması lazım.

İster ana yemek isterseniz de sofraya çeşit olarak sunabilirsiniz.


Afiyet olsunJ
@benimpastaevim_







2 yorum:

  1. Yarin misafirim gelecekti yemek menusu dusunuyordum bu saatte yine yetişdin dadıma bacım :) eline sağlık. bu arada patlıcanı ben de deli gibi sevenlerdenim. hele patlıcan kebabı varsa önümde kimse banadokunmasınderim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Patlıcanı diğer sebzelere tek geçerim:)) fikir verebildiysem sana canım çok mutlu oldum:) ben genelde ortaya zeytinyağlı olarak koyuyorum patlıcan sevmeyenler muhakkak çıkıyor böylece riski ortadan kaldırmış oluyorum:))

      Sil