Yağmurlu bir çarşambaya uyandık, yaz gelsin diye beklerken sokakları sel götürüyor. Yazın susuz kalmamak için yağması lazım ama ben yaz insanıyım, sıcak severim:)
Bugün günlerden kurabiş:) Bu kurabiş lafı da kardeşimden kalma. Küçükken annemden kurabiye isterken hep kurabiş derdi, bize de yerleşmiş kurabiyeler bize göre hep kurabiş.:)
Denemek istediğim bir dolu kurabiye tarifi var. Görüntü olarak fazla albenililer, bende yapmak istiyorum her gördüğümü. Bu kurabiyeyle bende bir yerden başlamış oldumJ
Bugün günlerden kurabiş:) Bu kurabiş lafı da kardeşimden kalma. Küçükken annemden kurabiye isterken hep kurabiş derdi, bize de yerleşmiş kurabiyeler bize göre hep kurabiş.:)
Denemek istediğim bir dolu kurabiye tarifi var. Görüntü olarak fazla albenililer, bende yapmak istiyorum her gördüğümü. Bu kurabiyeyle bende bir yerden başlamış oldumJ
Malzemeler;
·
125 gr margarin
·
1 çay bardağı sıvı yağ
·
1 yumurta
·
2 çay bardağı pudra şekeri
·
1 tatlı kaşığı dolu dolu tarçın
·
1 çay kaşığı kabartma tozu(dolu dolu değil)
·
2,5 su bardağı un
·
Süsleme için, damla çikolata, ceviz, eritilmiş
çikolata ve aklınıza ne gelirseJ
Bütün malzemeyi yoğuruyoruz hamurumuz çok sert olmayacak ama
vıcık vıcık da kalmasınJ
son yarım bardak una eğer yumurtanız büyük ise birkaç kaşık daha ekleme
yapmanız gerekebilir. Genelde kurabiye pasta tariflerinde unu eleyin hatta
pudra şekerini de eleyin diyorlar ama ben hep üşendiğim için atlıyorum. Siz
isterseniz eleyin ben daha eleyerek hiç yapmadığım için aradaki farkı
bilmiyorum ama deneyince farkı sizinle paylaşıcamJ
bu arada kabartma tozunu çok koyarsanız fazla kabaracağından şekli bozulur, az
koymak yeterli.
Hamurumuzu yoğurduysak kaldırıyoruz buzdolabına 45 dk
toparlanacak kendi halinde.
Bu arada bizde çalışma alanımızı toparlayıp hazırlık
yapabiliriz. Tepsilerimize yağlı kâğıtlarımızı keselim hazır olsun. Yeni
fırınların tepsileri biraz daha ufak olduğu için tek tepsi yetmiyor aklınızda
olsun.
Süsleme için kullanmak istediklerinizi hazır edin.
Kurabiyelerinizi şekillendirmek için varsa kalıplarınızı kullanabilirsiniz
yoksa da su bardağı, çay bardağı elinizin altında şekil verecek ne varsa
kullanabilirsiniz.
Hamurumuz bitene kadar işlemleri tekrarlıyoruz. Tepsideki
kurabiyeleri süslemek size kalmış. Benim fazla zamanım yoktu biraz basitçe
oldu. Fırın sıcak olduğu için 10 dakikada pişti benim kurabiyeler. Hafif
pembeleşince alın hemen kuruyorlar yoksa.
Ben kurabiyelerin bir kısmı için benmari usulü çikolata
eritip kurabiyelerin bir kenarını batırdım, yağlı kağıt üzerine bıraktım
donmaları için.
Tam kahve yanında yenmelik lezzetli bisküvilerden oldular.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder