Ben tarifimi annemden o da kuzenimin halasından almış
olmasına karşın poğaçalarımı yaptığım gün tarifi internette 3-2-1 poğaçası
başlığıyla gördüm. Bir kere isim on numara olmuş çok hoşuma gitti. Tarifin
akılda kalıcılığı açısından da başarılıJ
Kısa süre içerisinde yapılan pratik bir tarif. Tadı hem
güzel hem de mayalı poğaça hamurundan farklı bir tadı var her yiyen ne var
hamurunda diyor ama hamurunda pek de bir şey yok aslında sihirli diyelimJ çayın yanında pıt pıt gidiyor biz baya sevdikJ
Malzemeler; 3 paket kabartma tozu – 2 su bardağı yoğurt – 1
su bardağı sıvı yağ –
Alasıya un ve galeta unu
İçine ne arzu ederseniz konulabilir. Ben loru
baharatlamıştım. Akşam annem sucuk koyarak yapmış o da çok yakışmışJ Baharat yakışıyor
aklınızda olsunJ
Galeta unu hariç malzemelerimizi yoğuruyoruz. Standart
tabirle hamur kulak memesi kıvamında olacak.
Hamurdan ufak bezeler alıp ortasına iç harcımızı koyup yuvarlıyoruz ve
galeta ununa bulayıp tepsiye alıyoruz. Ben yuvarlak şekilde yaptım. Kalın çubuk
şeklinde de hoş duruyor. Denemek için yaparsanız yarı malzemeden yapabilirsiniz
epey adet çıkıyor. (yarım su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı yoğurt, 2 paket kabartma tozu)
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz. Zaman
fırından fırına değiştiği için zaman söylemiyim ama çabuk oluyor, gözünüz
fırında olsunJ
hafif kızarınca tamamdır.
Eğer artarda ertesi güne kalırsa mikro dalgada ısıtıp servis
yapabilirsiniz hemen yumuşayıp tazeleniyorlar.:)
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder