Ben kurabiye yapmaya bayılıyorum. Kurabiye hamuru yoğurmasını,
şekillendirmeyi çok büyük keyifle yapıyorum. Birde çok çabuk pişiyorlar hemen
neticeye kavuşuyorsunuz ya mükemmel. Ben daha bulaşıkları kaldırırken o pişmiş
oluyorJ Hemen
bayatlamıyorlar, kapalı kutuda 5-6 güne kadar muhafaza edebiliyorsunuz ama yine
de taze tüketmek en güzeli.
Bu seferki kurabiye deneyemim aslında evdeki kaymağı
kullanmak üzerine kuruluydu. Biraz araştırma yaptım ve birkaç tarifi
birleştirerek koyuldum işe… Sonuçtan
memnun kalmasaydım muhtemelen hiç haberiniz olmayacaktı bende hiç yaşamamışım
kabul edip kaymak mı kurabiye mi onlar bir arada olmaz dostum hiç sanmıyorum
der geçerdimJJ Ama sonuç harika oldu. Hatta ben çok sert
doygun kurabiyeleri pek sevmediğimden tam kendime göre oldu. Dışı daha sert içi
daha yumuşak. Lezzeti çok hafif, insanı baymıyor tıkamıyor. Deneklerimde tarifi
isteyince tamam dedim bu kurabiye patladı gittiJJ
Akşam çayına gelen arkadaşlarım için hazırladığım sofrada
yerini alan kurabiyelerim tarif defterinde kenarına yıldızı aldı.
Malzemeler;
·
100 gr kaymak (ben hazır kaymaklardan kullandım
süt kaymağıyla nasıl olur bilemiyorum)
·
100 gr margarin ya da tereyağı
·
1 su bardağı pudra şekeri
·
1 yumurta
·
1 paket vanilya
·
1 paket kabartma tozu
·
1 yemek kaşığı nişasta
·
2,5 su bardağı un
·
1 yumurta beyazı
·
1 çay tabağı rondodan geçmiş fındık içi (çok
ince olmasın iri taneli kalsın)
Yoğurma kabımıza kaymağı, margarini, pudra şekerini alalım
ve birbirine karıştıralım. Krema gibi oluyor. İçine yumurtayı ilave edelim onu da
karıştıralım. Vanilya, kabartma tozu, nişasta ve unumuzu da ekleyip hamurumuzu
yoğuralım. Hamurumuz toparlanınca tamamdır. Yumuşak bir hamur oluyor. 2,5 bardak
un tam yeterli geldi benim hamuruma, sizde ölçüye sadık kalmaya çalışın.
Bir yumurtanın beyazını bir kaseye alalım güzelce çatalla
çırpalım.
Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alalım elimizde
yuvarlayalım, hamurun üste gelecek kısmını önce yumurta beyazına sonra fındığa batırıp
yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. Hamur bitene kadar işlemi tekrarlayalım.
Yaklaşık 15 dakika da pişiyor, üzeri hafif kızarınca
tamamdır. İlk sıcağı çıktıktan sonra çayın kahvenin yanında yerini alabilir.
Mutlaka deneyin derim, ben çok sevdimJ
Tarif için teşekkürler bugün ikinci kere yaptım ve yorum yazmak istedim. Kurabiye süper oldu, her yiyen bayıldı. Ben sadece kabartma tozunu 1 çay kaşığı kadar koydum ve şekilli kurabiye kalıplarıyla kestim.
YanıtlaSilBeğenmenize çok sevindim, gerçekten standart kurabiyelerden çok daha lezzetli oluyor:) Ellerinize sağlık.. Güzel günler.
Silgörüntülüshow
YanıtlaSilücretli show
JB2E