Bir pazartesi gününe daha uyanmış bulunuyoruz. Hırkalar
çıktı, botlar bir giyiliyor bir kenara itiliyor. İnce ceketlerle kurtarmaya
çalışıp elimiz paltolara gitmek istemiyor. Sonuç olarak kış kapıda. Battaniye
altına girip elimize kahve alıp keyif yapmanın tadını çıkarabileceğimiz mevsim
geldi artık. Üşümeyi sevmeyen biri olarak kış geldi mi polarları çekerim hemen.
Poğaçanın yazı kışı olmaz tabi ama sıcacık poğaçayla yapılan
kış kahvaltısı da güzel olur haniJ
Patatesli poğaça bugünkü konumuz. Öğrenciyken ikişer ölçüden yapardık, öğrenci
evimizin de favorilerindendiJ
Yaptığımız anda yer gök poğaça oluyordu ama ertesi gün öğleni göremezlerdi çoğu
kezJJ
Ben üşenmem sabah kalkar yaparım poğaçamı diyorsanız ya da
akşam üstü çayın yanına yapıp 5 çayında sıcacık yerim derseniz güzel bir tarif
vereyim sizeJ
Ben misafirlerime yaptım, onlar gelene kadar gittim geldim ağzıma bir tane
attım pofuduk pofuduk çok güzel oluyorlar napimmJ
Gelelim tarifimize;
Malzemeler;
·
3 su bardağı ılık süt
·
1 paket yaş pakmaya ( ya da 1 paket toz pakmaya)
·
2 çorba kaşığı yağ
·
2 yumurta beyazı (sarılarını üstüne sürücez)
·
1 çay kaşığı tuz
·
1 çay kaşığı şeker
·
2 adet haşlanmış patates rendesi
·
Un (yaklaşık 8-9bardak gidiyor.)
İç Harcına;
·
3 adet haşlanmış patates
·
2 dilim beyaz peynir (Kaşar ya da tulumda güzel
oluyor.)
·
Kimyon, tuz, karabiber ve pul biber
·
1 çorba kaşığı sıvı yağ
Üzerine;
·
2 yumurta sarısı
·
Susam
Sütümüzü ısıtalım, çok sıcak olmayacak sadece ılınsın.
Yoğurma kabımıza sütümüzü dökelim içine pakmayamızı atıp elimizle eritelim.
İçine yağ, tuz, şeker, patates rendesi ve yumurta beyazlarını ilave edip
elimizle karıştıralım. Unu ilave ederek yoğuralım. Kulak memesi kıvamında
yumuşak bir hamurumuz olacak. Hamur ele yapışıyor panik yapmayın. 8 bardak kadar un yeterli geliyor. Hamurumuzu
sarıp sarmalayalım ve bir kenarda kabarmaya bırakalım. 40 dk kadar beklememiz
gerekiyor.
Hamur kabarırken iç harcımızı hazırlayalım. Haşlanmış
patatesleri çatalla güzelce ezelim, içine beyaz peyniri katıp onu da ezelim ve
birbirine karıştıralım. Yağı ve baharatları ilave edip güzelce karıştıralım.
Harcımız hazır.
Kabaran hamurumuzu açalım. Hamurun miktarı yaklaşık iki
misline çıkmış olacak.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım. Elimize yapışmaması
için bir kaseye sıvı yağ koyalım ve ara ara ellerimizi yağlayalım. Aldığımız
hamur parçasını avucumuzda açalım içine harcımızdan koyup kapayalım. Kapanan
yeri alta gelecek şekilde yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. Hamur bitene
kadar bu işlemi tekrarlayalım. Poğaçaları tepsiye dizerken aralıklı dizin
pişerken de kabaracakları için birbirlerine yapışmasınlar.
Yumurta sarılarını bir kasede çatalla güzelce çırpalım içine
1 tatlı kaşığı kadar zeytinyağı ilave ederseniz poğaçalarınızın üzeri parlak
parlak olur.
Poğaçalarımızın üzerine yumurta sarısı sürelim ve susam dökelim.
170 dereceye ısınmış fırına verelim. Üzeri kızarınca tamamdır.
İlk sıcağı
çıktıktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz.:)
Merhaba
YanıtlaSilSizi mimledim
Sevgiler:)
http://tandengul.blogspot.com.tr/2014/10/ilk-mimim-yediklerim-ictiklerim.html
Aaaa hemen bakıyorum ilk defa mimlendim heyecanladım şimdi:))
Silbu sabah yaptım müthiş bi tatda oldu herkes cok bgndi tişkrler :D
YanıtlaSilEllerinize sağlık, beğenmenize çok sevindim :)
Silçok güzel görünüyor :) kilo yapmasın diye hamur işi pek yapmıyorum ama sanırım bu tarifi deneyeceğim elinize sağlık :)
YanıtlaSilhttp://samiraslifeandstyle.blogspot.com.tr
Şu kilo olayı olmasa ben evden eksik etmem hamur işini tatlıyı ama evde yapılmış olunca insan hiç frenleyemiyor kendini ara ara yaparak nefsimizi köreltiyoruz artık napalım:) Şimdiden ellerinize sağlık diyorum umarım beğenirsiniz pofuduk poğaçalarımı denedikten sonra yorumlarınızı bekliyorum:))
Sil