Uzun uzun uğraşmak istemediğiniz ama canınızın tatlı
istediği zamanlar için ideal bir tarifim var. Kolayca yapılıyor afiyetle
yeniyor.
·
1 paket burçak bisküvi
·
1 paket kakaolu bisküvi
·
1 su bardağı süt
·
1 su bardağı portakal suyu( portakal suyu olması
şart değil şeftali olur kayısı olur karışıklardan olur hangisini arzu
ederseniz)
·
1 Türk kahvesi fincanından yarım parmak az
nişasta
·
7 çorba kaşığı toz şeker (tepeleme olmasın)
Öncelikle pastayı yapacağımız tabağımızı hazırlayalım, bir
tepsiye bisküvilerimizi çıkaralım. Muhallebi sıcakken bisküvileri yapıştırmamız
gerekeceğinden bunların hazırda beklemesi gerekiyor.
Pastamızı yapacağımız tabağa bir çay bardağını ters
çevirip koyarsak bize yardımcı olur, bisküvinin yan yatmaması için.
Önce elimize burçak bisküviden alıp bir tarafına muhallebiden
bir kaşık sürüp kakaolu bisküviyi yapıştırıyoruz. Bu iki bisküviyi çay bardağına
dayayalım. Sıra ile bir burçak bir kakaolu bisküviye muhallebiden sürüp yapıştırıyoruz.
Bu işlemi biraz hızlı yapmamız lazım. Muhallebi akışkanken yapıştırma işlemi
bitmeli. Birkaç bisküviden sonra çay bardağını alıp o tarafa da yapıştırıp
pastayı tabakta ortalayabilirsiniz.
Bisküviler bitince kalan muhallebiyi üstüne
döküyoruz kenarlarına ön ve arkasına ince tabaka halinde sürüyoruz. Zaten muhallebi
tam geliyor. Bisküviler arasına sürerken bir çorba kaşığı kadar koymanız
yeterli.
Pastamızı dolaba kaldırıyoruz ve 2 saat kadar soğutuyoruz.
Akşamdan yapıp ertesi gün tüketirseniz daha da güzel olur.
Hafif ve lezzetli bir tatlı oluyor. Görüntüsü de hoş
duruyor Afiyet olsun
görüntüsü çok güzel eminim lezzetlidirde elinize sağlık
YanıtlaSilTeşekkür ederim:) oldukça hafif ve lezzetli bir tatlı, yapımı da epey pratik tavsiye ederim:)
Sil