Dün “seviminaskanasi” sitesinde gördüğüm biscotti tarifini
akşam hemen hayata geçirdim. Biscotti nin ne olduğunu bildiğimden değil görüntü
ve içerik ilgi çekici gelmişti, akşam iyikide denemişim dedimJ
Benim gibi bilmeyenler için Biscotti bir İtalyan bisküvisiymiş
ve özelliği 2 kere pişiyor olması.:)
Ben çok sevdim size de tavsiye ederim. Bu arada tarifi
aldığım siteye bakmak isteyenler için; TIK TIK
Malzemeler;
·
100 gram tereyağı
·
2 adet yumurta
·
1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
·
2 su bardağı un
·
Yarım su bardağı kakao (25 gr lık paketi koydum)
·
1 çay kaşığı karbonat
·
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
·
İri çekilmiş yarım su bardağı fındık (robottan
geçirmeyin hemen ufalıyorlar, bir kaseye koyup bardakla ezebilirsiniz büyük
kalsınlar)
·
1 paket Antep fıstıklı çikolata (80 gr lık
olanlardan)
·
Azıcık tuz
Kullanılacak malzemeleri baştan hazırlarsanız kolayca
bitiyorJ
Fırın tepsimize yağlı kağıdımızı hazırlayalım, fındığımızı
ezelim hazır dursun, çikolatamızı iri parçalar şeklinde kıralım kenarda
beklesin.
Bir kaba unumuzu, kakaomuzu, kabartma tozumuzu ve
karbonatımızı eleyelim.(bu sefer üşenmedim eledim, tarife birebir uydumJ)
Tereyağınız eğer buzdolabındaysa benimki gibi, ben mikro
dalgada yumuşattım biraz.
Ve fırınımızı 180 dereceye ayarlayalım ısınmaya başlasın. Boş
bir kaba yağımızı alalım mikserle biraz çırpalım, yumurta ve şekerimizi de
koyalım çırpmaya devam edelim. Karıştırırken tuzumuzu da atalım. Sıvı bir
karışımımız olacak.
Elediğimiz unumuzun, kakaomuzun kabartma tozumuzun ve
karbonatımızın olduğu karışıma sıvı karışımı dökelim. Önce tahta kaşıkla
karıştırmaya başladım ama hamurun kıvamı beni yorunca bende elle giriştim. J
Karışım homojen olunca içine fındık ve çikolatalarımızı da koyalım, karıştıralım ya da benim gibi yoğuralım.
Karışımı yağlı kağıdımızın üzerine alalım. Yağlı kağıtla
kenarlardan toparlayarak somun şekline getirelim. Fındıklar yüzeye yakınsa
içeri doğru bastırın hamurun altında kalsınlar. Hamurun dışı kabuk şeklinde
oluyor, kırılmasın.
Tarifte 25 dakika diyordu bende tam 25 dakika pişirdim. Soğuması
için fırından çıkarılım. Soğuyunca ekmek gibi dikkatlice dağıtmadan
dilimleyelim. Ben tabi hemen tadına baktım browni gibi olmuştu hatta biraz durunca
daha da hoş oldu ama özelliği iki kere pişmesiymiş denemek lazım dedim. 1 dilim
ayırdım gerisini Fırının tel ızgarası üzerine dilimlerimizi dizdim.
30 dk daha
pişirin diyor tarifte ama ben çok kurumasınlar diye 15 dakika pişirdim. orası size kalmış artık:)
Ve sonuç harikaJ
hazır bisküvilere gerek yok.
içine koyduğumuz büyük parçalı çikolatalar yerken ağzınıza geliyor benim gibi çikolata sever biriyseniz sizinde çok hoşunuza gideceğinden eminim:)
Ve kahvemizi yaptık afiyetle yedik.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder