Hemen hemen herkesin bildiği
ve sevdiği bir pasta. Tadıyla sizi yarı
yolda bırakmayacakbir lezzet.
Gelelim benim nasıl yaptığıma.
Malzemeler;
Kek için;
·
4 yumurta
·
1 su bardağı toz şeker
·
1,5 su bardağı un
·
2 yemek kaşığı süt
·
1 yemek kaşığı sıvı yağ
·
1/3 su bardağı kakao
·
1 paket kabartma tozu
Islatmak için;
1,5 su bardağı süt
Krem şanti
için; 2 paket krem şanti ve 1 su bardağı süt
Çikolata sos
için; Tık tık
Önce krem şantimizi hazırlayalım. 2 paket toz kremşantiyi 1
su bardağı sütle çırpalım. Ben yoğun olsun istediğim için 2 paket kullandım siz
1 pakette koyabilirsiniz. Krem şantimiz kıvamını alınca buzdolabına kaldıralım
beklesin.
Kekimiz için kek kalıbımızı yağlayalım ve fırınımızı 180
dereceye ayarlayalım ısınmaya başlasın.
Çırpma kabımıza yumurtalarımızı ve şekerimizi alalım şeker
eriyince kadar çırpalım. Sonra sıvı yağ ve sütümüzü de koyup çırpmaya devam
edelim.
Unumuzu, kabartma tozumuzu ve kakaomuzu da koyalım çırpalım.
Kek harcımızı kek kalıbımıza döküp fırına verelim. Yaklaşık 30
dakikada pişiyor ama fırından fırına fark ettiği için siz yine göz kulak olun. İlk
15 dakika fırının kapağını açmayın açarsanız kekin kabarıklığı iner. Kürdanla kontrol
edip pişmişse fırından çıkaralım. Soğumaya başlasın.
Kekimiz pişerken çikolata sosumuzu da hazırlayalım. Eğer hazır
çikolata soslarından kullanmak isterseniz sosu paketin üzerindeki tarife göre
hazırlayın ama evde yapmanızı tavsiye ediyorum.:)Çikolata Sos
Kekimiz ve çikolata sosumuz soğuyunca parçaları
birleştirebiliriz.
Kekimizi pastamızı koyacağımız tabağa alalım üzerine
kürdanla delikler açalım ve sütümüzü çorba kaşığı ile üzerine dökelim.
Islanan kekin üzerine krem şantizimizi sürelim. Şantinin üzerinede
çikolata sosumuzu döktük mü tamamdır.
Süslemek için ben Hindistan cevizi kullandım. Pastamızı buzdolabına
kaldıralım birkaç saat dinlensin sonra servise hazırdır.
Afiyet olsunJ
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder