Kolay bir tarif, hemencecik hazırlayabilirsiniz ya da benim
gibi akşamdan hazırlayıp, tepsiye sıralayıp sabah fırına da verebilirsiniz.:) Hangisi
size uygunsaJ
Malzemeler;
·
6 adet yufka
Sos için;
·
2 yumurta
·
1 su bardağı süt
·
Yarım su bardağı su
·
Yarım su bardağından biraz az sıvı yağ
Üzeri için;
·
1 yumurta
·
1 çorba kaşığı zeytinyağı
·
Susam
Harcı için; ben sosis kullandım siz ne arzu
ederseniz koyabilirsiniz.
Yaparken pratik olması için yufkalarımızın hepsini
ortadan ikiye keselim.
İlk yarım yufkamızı tezgaha serelim üzerine sosumuzdan
sürelim, sonra bir yarım yufka üzerine sos ve bir yarım yufka üzerine sos daha.
3 yarım yufka üst üste olacak arada soslarda.
3. yarım yufkayı koyup sosumuzu da sürünce hazırladığımız
iç harcımızı yufkanın düz olan kısmına boydan boya koyalım. Harcın olduğu
kısımdan uca doğru yufkamızı dolayalım. Çok sıkı olmayacak gevşek kalsın. Rulo şeklini
alan yufkamızı 4 parmak genişliğinde keserek yağlı kağıt serili tepsimize
alalım. Tüm yufkalarımızı aynı şekilde hazırlayalım. 1,5 tepsi kadar börek çıkıyor.
Yumurtamızla bir çorba kaşığı zeytinyağını çırpalım ve
böreklerimizin üzerine sürelim sonrada susamlarımızı dökelim.
Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırına verelim, yarım
saatte pişiyor.
Eğer börekleri akşamdan hazırlarsanız, üzerine yumurtalı
yağlı karışımı fırına vermeden önce sürün.
Afiyet olsun.
Çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilTeşekkürler:))
Sil