Hazır jöleleri sevmeyenlerdenseniz bu tarif tam size göre .
Hem hafif hem ev yapımı. Akşam anneciğim yapmıştı bize, biz tek başına yedik
ama pasta süslemede kullanılırsa ben görevini tam anlamıyla yerine getirmiş
olacağı kanaatindeyim. Bir pasta yapıp deneyesim var şuanda ama tabi ofis de
pek mümkün değilJ
Deneyeceğim
en kısa sürede.
Pratik bir tarif tek başına da oldukça leziz, portakal yerine
limonda koyabilirsiniz farklı bir aroma olur. Annem eklememiş ama portakal
kabuğu rendesi de koyulabilir. Ufak bir araştırma yaptım genelde tariflerde var
portakal kabuğu rendesi. Artık orası size kalmış.
Malzemelerimiz;
·
3 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
·
2,5 çorba kaşığı nişasta
·
1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker ( az
şekerli isterseniz yarım bardak koyun)
·
1 paket vanilya
·
Portakal kabuğu rendesi isteğe göre eklenebilir.
Tüm malzemeyi bir tencereye alıyoruz. Ocağımızı yakıyoruz,
karışım muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişiriyoruz. Muhallebi kıvamına
gelince ister bir borcama, isterseniz ufak kâselere koyabilirsiniz. Muhallebiyi
kâselere dökmeden önce servis yaparken kolay çıkması için kâseleri sudan
geçirin.
Bisküviyle yaptığımız muhallebili tatlıların üzerinde de hoş
olur. Yazarken aklıma geliyor bir taraftan. Deneyip deneyip yazarım zatenJ
Tek başına servis yapacaksanız üzerini fındık ve Hindistan ceviziyle
süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder