17 Mart 2014 Pazartesi

PATATES PÜRESİ

Kırmızı et veya tavukla yaptığınız yemeklerin destek kuvvetlerinden biri patates püresi. sotelere, fırın yemeklerine çok yakışıyor. 
Yapımı oldukça da kolay .


Malzemeler;

  • 4 adet orta boy patates, 
  • 1,5 su bardağı süt
  • tuz
  • 1,5 tatlı kaşığı tereyağ


Patateslerimi haşlıyoruz, soyup mikserin ezici ucuyla krema haline getiriyoruz. 
Patatesleri soyup haşlarsanız su emeceği için tadı değişir. Daha pratik geliyor ama tadını değiştirdiği için ben tercih etmiyorum.
Bu ezme işlemini bir tencerede yaparsanız tek kapta işi bitirmiş olursunuz. Ezilmiş patatesleri ocağa koyuyoruz orta ateşte

önce bir bardak süt ve tuzumuzu atıp karıştırıyoruz. Patates sütü emecek, sonra yarım bardak daha süt koyup karıştırarak pişirmeye devam edin. Eğer iyice krema gibi olsun isterseniz yarım bardak daha süt koyabilirsiniz tercih sizin. Fokurdamaya başlayınca altını kapatın ve 1,5 tatlı kaşığı kadar tereyağ koyun, karıştırın. Püremiz hazır:) Karabiber serpip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder