Yapımı oldukça pratik bir çorba tadını zaten çok seviyordumJ Mutlaka deneyin derimJ
Malzemeler;
·
4 adet orta boy havuç
·
2 yemek kaşığı tereyağı
·
2 yemek kaşığı kavrulmuş un
·
4 su bardağı soğuk süt
·
Tuz
Üzeri için; Karabiber ve rendelenmiş kaşar
Öncelikle eğer hazırda kavrulmuş ununuz bulunmuyorsa bir
tencereye 2 yemek kaşığı kadar unu alalım ve kokusu çıkıp rengi değişene kadar
kavuralım. İsterseniz fazla miktarda un kavurup daha sonra tekrar kullanmak
için saklayabilirsiniz.
Çorbayı yapacağımız tenceremize tereyağımızı koyalım,
eriyince havuçlarımızı ekleyelim ve kavuralım. 5 dk kadar kavurduktan sonra
kavurduğumuz unumuzdan 2 yemek kaşığı kadar koyalım ve bir dakika kadar ikisini
de kavuralım. Soğuk sütümüzü yavaş yavaş karıştırarak ilave edelim. Sıcak süt
koyarsanız un topaklanma yapabilir.
Orta ateşte ara ara karıştırarak pişirelim. Tencerenin kapağını
kapatırsanız taşma yapar dikkatli olun tecrübeyle sabittirJ Kaynamaya başladıktan
sonrada altını biraz kısıp 15 dakika kadar daha pişirelim. Tadına baktığınızda
havuçların diriliği gitmiş olacak. Eğer çorbanın kıvamı koyu gelirse az miktar
kavrulmuş un ekleyebilirsiniz ya da koyu gelirse süt ekleyebilirsiniz.
Çorbamız pişip servise hazır olunca tuzumuzu ekleyip
karıştıralım. Tuzu erken koyarsanız sütü kesme ihtimali var.
Servis yaparken isteğe bağlı olarak karabiber ekip kaşar
rendesi serpebilirsiniz. İkisi de çok yakışıyor.
Havucun tatlı tadından dolayı farklı bir çorba oluyor
oldukça leziz.
Artan çorbanız durunca koyulaşacaktır ısıtırken içine süt ilave ederek kıvamını ayarlayabilirsiniz.
Artan çorbanız durunca koyulaşacaktır ısıtırken içine süt ilave ederek kıvamını ayarlayabilirsiniz.
Afiyet olsunJ
Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor...
YanıtlaSilafiyet olsun tatlım ellerine sağlık :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım:)
Sil