Herkese neşe, sevgi, kahkaha dolu bir hafta diliyorum. Havalar
ısındıkça mutluluk hormonu salgılama seviyem artıyorJ Her ne kadar bu seviye
pazartesileri sevmeme yetecek düzeyde olmasa da olsun bu kadarı bile güzelJ
Bir çilek sever olarak bu aralar gözüme hep çilekli tarifler
ilişiyor. Evde çilek bittikçe alıyorum nasılsa bulurum bir tarif evde bulunsun
diyeJ
Cuma günü Kevserin Mutfağı sitesinde gördüğüm tarifi
cumartesi günü hayata geçirdimJ
kesinlikle başarılı bir tarif. Serin serin insanın tatlı ihtiyacını güzel bir şekilde
karşılayan hafif ama lezzetli keyif topları olduJ
Yapması, pişmesini bekleme ve soğumasını bekleme kısmını
saymazsak kesinlikle pratik, uğraş gerektirmiyor.
Malzemeler;
·
400 gr çilek
·
1 çorba kaşığı toz şeker
·
1,5 paket petit beurre bisküvi
·
160 gr bitter çikolata
·
Toz haline getirilmiş Antep fıstığı
Öncelikle yıkayıp saplarını ayıkladığımız çilekleri ufak
doğruyoruz, ne kadar ufak doğrarsanız çileklerin erime safhası o kadar kolay
olur.
Doğradığımız çileklerimizi ufak bir tencereye alıp
pişiriyoruz. Çilekler eriyene kadar pişirilecek. Çilekler eriyince içine
tozşekeri atıp şeker eriyene kadar pişirmeye devam ediyoruz. Şekerde eriyince
ocaktan alıp soğumasını bekliyoruz. Ama benim gibi sabırsızsanız sizde; ben
çilekleri 25 dakika kadar pişirdim çoğu erimişti ama hala taneler vardı içinde daha
fazla dayanamadım içine toz şekeri attım o eriyene kadar pişirdim ve soğumasını
bekledim. Soğuyan sosun taneli kısmını mikserin ezici kısmı ile ezdim, on
numara olduJ
Bisküvilerimizi robotta un haline getirip bir yoğurma kabına
alalım ve içine çilek sosumuzu dökelim, güzelce yoğuralım. Ceviz büyüklüğünde
toplar hazırlayalım.
Bir kapta benmari usulü çikolatamızı eritelim ve
hazırladığımız toplarımızı kaşık yardımıyla çikolataya bulayıp yağlı kağıt
serili bir tabak ya da tepsiye dizelim. Yağlı kağıt sererseniz çikolata
donduğunda kolayca kağıttan ayrılır ve şekiller bozulmaz direk tabağa
koyarsanız donmaları için servis için başka yere almak istediğinizde çikolata
kırılıp şekiller bozulabilir.
Üzerlerine toz halindeki Antep fıstığından serpip
buzdolabına alalım. 1-2 saat dinlendirdikten sonra servis yapabiliriz.
Yerken aklıma gelen; topların ortasına ufak çilek taneleri koyarsak güzel olabilir, ben ağzıma tane gelmesini seviyorum, bir dahakine öyle deneyeceğim.
Eminim tadı güzeldir. Sunumu da çok şık. Severim böyle şeyleri. Tariflerinizin devamını dilerim ki takip edip uygulayabilelim. Sevgiler
YanıtlaSilTeşekkür ederim. Deneyen arkadaşlardan lezzet konusunda da tam not aldı:) Bu alanda yeniyim ama oldukça hevesliyim devamı gelicek tariflerin:)
Sil