Fırına iki girişimden birinde alırım mutlaka beze. Birinde
kendimi tutsam diğerinde nefsime yenik düşüyorum. Çocukluğumdan beri çok severim
bezeyi.
Hepte duyardım yumurta beyazıyla şekeri çırpcan, biz çok
yapardık lafını sağdan soldan ama hiç evde yapılanını yemek kısmet olmadı. Ne zamandır internette görüyorum tarifleri
genelde aynı şey ama benim direk uyguladığım tarifi Amugurumi Aşkına sitesinden
aldım. Aynı pastaneden aldıklarım gibi oldular. Kırılgan içi boş ağızdan eriyor
J kısacası süper oldu
mutlaka deneyinJ
·
2 yumurta beyazı (yumurta beyazını ayırırken
sarısından hiç karışmamalı)
·
2 çay bardağı toz şeker
·
1 paket vanilya
·
3-4 damla limon suyu
Tencereyi ters çevirdiğinizde olduğu gibi kalıyor, mikseri
kapatıp yukarı doğru oynattığınızda şekil
alıyorsa kıvamı olmuştur. Zaten işin
tek olayı çırpmak.
Biraz kol uyuşturuyor çırpma safhası ama artık bir
sağ bir
sol idare edeceksiniz.
Sıkma torbanız varsa ona doldurun, ben bir poşete koydum, tatlı kaşığı ile olabilir. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye istediğimiz şekilde koyup sıcak fırına verelim. 110 derecede 45 dakika pişecek ve piştikten sonra hemen fırından çıkarmayın bezeler soğuyunca çıkarınJ
Bezelerimiz hazır. Afiyet olsunJ
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder