Bir makarna keyfi dahaJ
Fırında makarnayı tavukla birleştirerek lezzetini bir tık daha arttırdık.
Makarnayı genelde sevmeyen azdır fırında makarnayı daha da azdır. Tavuklusunu
da deneyin derim beğeneceksinizJ
·
Yarım paket makarna (ben evde spagetti vardı onu
kullandım siz kesme de kullanabilirsiniz)
·
750 gr tavuk göğsü (4 parça)
·
1 kutu krema (200ml)
·
Yarım çay bardağı süt
·
2 yumurta
·
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
·
Tuz, karabiber, kimyon, pul biber
Makarnamız haşlanırken,
tavaya 2 çorba kaşığı zeytin yağı koyalım ve ısınınca tavuklarımızı
koyalım. Tuz, karabiber ve istediğimiz baharatları atalım. Varsa 2 kaşık
kadarda soya soyu dökebilirsiniz güzel bir lezzet veriyor. Bir kapak kapatalım
ve ara ara alt üst yaparak tavuklar suyunu salıp çekecek, tavukların üstü kızarana kadar pişirelim.
Makarnalarımız da haşlanmış olur bu sürede.
Fırınımızı 200 dereceye getirelim ısınmaya başlasın.
Bir kapta yumurtalarımızı, kremamızı, sütümüzü ve tuz
karabiberi karıştıralım.
Fırın kabımızı yağlayalım ve süzdüğümüz makarnalarımızı kaba alalım. Üzerine tavukları koyalım. Karıştırdığımız sosumuzu üzerine dökelim. Kaşar rendesinin yarısını da üzerine döküp karıştıralım.
Sıcak fırına verelim. Fırının derecesini 170 dereceye
indirelim 20 dk kadar üzeri kızarana kadar pişirelim. Üzeri kızarınca çıkarıp
kalan kaşar peynirini de serpelim ve 10 dakika kadar daha üzeri kızarana kadar
pişirelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder