Şu cumartesileri çalışmak olmasa of ki offf L bir saattir öyle
ekrana bakıyorum boş boş. Parmağımı kıpırdatasım yok. Bitti işte pilim. Zaten
sadece bir gün olunca tatil Pazar günü hiçbir şeye yetmiyor, onu da yapayım
bunu da yapayım ya da hadi bu hafta gezelim dedik mi ev işleri kalıyor tamamen
sonra pazartesi günü yine yorgun başlıyoruz haftaya, dinlenmeden devam edip
duruyor. Artık haftalık biten pilim dışınca yaşam enerjimde minimumlara düştü.
Hafta sonu geldi diye cumadan sevinmeyi unuttum yaa.. Çok dertliyim çookk.
Bugün cumartesi diye üzülür oldum artık..
Neyse biz gelelim asıl meselemizeJ Reçelli kurabişlerimizeJ
Her bulduğum kurabiye kalıbını, pasta araç gereçlerini almak
gibi bir hastalık baş gösterdi son zamanlarda. Kalıpları da aldıkça sürekli bir
kurabiye yapma isteği oluyor haliyle.:)
Bu kurabiye tarifi oldukça leziz, hamuruna koyduğumuz 1
kaşık fındık aroma veriyor. İki kurabiye arasına sürdüğümüz reçelde ayrı bir
lezzet. Hem gün sofralarına hem de doğum günü gibi özel zamanlara
yapabileceğiniz şık ve lezzetli kurabiyeler oldular.
Ben tarifi Hünerli Bayanlar sitesinden aldım, orijinalini
görmek isteyenler tıklayabilir. Tarifteki un ve nişasta miktarı hamurun
toparlanmasına yeterli olmadı baya cıvık kaldı hatta, o yüzden ben ölçüyü
arttırdım. Sizde de aynı durum olursa hamurumuz kulak memesi kıvamında yumuşak
toplanabilir bir hamur olacak. Ona göre un ekleyebilirsiniz.
Malzemeler;
·
1 Adet Yumurta
·
150 Gr. Tereyağ ya da
Margarin (oda sıcaklığında yumuşamış olsun eğer dolaptaysa da mikrodalgada
biraz ısıtabilirsiniz)
·
2 Su Bardağı Un
·
1,5 Çay Bardağı Mısır
Nişastası
·
1 Su Bardağı Pudra Şekeri
·
1 Çay Kaşığı Tarçın
·
1 Yemek Kaşığı (çok
ince çekilmiş) Fındık
·
Arasına sürmek için reçel
(ben ahududu reçeli kullandım, nutella fındık krema veya başka reçellerde
kullanabilirsiniz)
Yoğurma
kabımıza yağımızı ve pudra şekerimizi alalım, birbirine karıştıralım.
Yumurtamızı da koyup onu da karıştıralım. Unumuzu, nişastamızı, fındığımızı ve
tarçınımızı ekleyip güzelce yoğuralım. Hamur iyice özdeşleşsin. Yumuşak bir
hamur olacak. Unu bir seferde koymayın yarım bardak yarım bardak ilave edin,
kıvamını kendinizde fark edeceksiniz. Toparlanabilir yumuşak halini alınca
hamurumuz streç filme üzerini örtüp buzdolabına kaldıralım. 30 dk dinlendirelim.
Dolaptan
çıkan kurabiyelerimizi merdane yardımıyla yarım santim kalınlığında açalım ve
kalıplarımızla istediğimiz şekilleri verelim.
Kapalı kurabiye kadar ortası
delik kurabiyemizde olsun.
Yağlı kağıt serilmiş tepsimize kurabiyelerimizi
dizelim ve önceden 170 dereceye ısıtılmış sırında 15 dakika kadar pişirelim.
Çabuk pişiyor kurabiyeler. Gözünüz fırında olsun. Üzeri hafif pembeleşince
pişmiş oluyorlar. Pişen kurabiyelerimizi
soğumaları için fırın ızgarası üzerine alalım.
Kurabiyeler bitene kadar bu işlemi devam ettirelim.
Afiyet olsunJ
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder