Misafirlerinizin önce gözüne hitap edip sonra midelerini
fethetmek için harika bir yemekJ
Çok pratik olduğunu söyleyemeyeceğim ne yazık ki, öyle çok
uzun saatler uğraştırmıyor ama biraz zaman alıyor eğer vaktiniz varsa mutlaka
deneyin.
Ben hep borcama yapıp kare kare keserek servis yapıyordum bu
sefer borcamı dolaptan indirirken güveç kaplarım gözüme ilişti onlara yaptım.
Eğer güveç kabınız varsa tavsiye ederim hem geç soğuyor yemek hem de görseli
hoş oluyor. Borcamdan servis yaparken eğer güzelce keserseniz hoş bir şekilde
sunum oluyorJ
Gelelim tarifimizeJ
Malzemeler;
·
3 adet orta boy patates
·
400 gr kıyma
·
1 orta boy soğan
·
3 diş sarımsak
·
1 tatlı kaşığı domates salçası
·
Tuz, karabiber, kimyon, pul biber
Beşamel Sos
İçin;
·
50 gr kadar tereyağı ya da margarin
·
Yarım su bardağı un
·
2 su bardağı süt
·
Tuz, karabiber
Üzeri için;
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Patateslerimizi soyup küp küp doğrayalım, çok minik ya da kocaman kocaman olmasınlar.
Doğradığımız patatesleri bir tencereye alıp üzerine 3 parmak
çıkana kadar su koyalım ve haşlayalım. Patatesler dağılana kadar haşlamayın.
Şekilleri bozulmadan piştiği zaman altını kapatın, çok haşlarsanız dağılırlar,
kıymalı harçla da karıştırınca çamur gibi olurlar.
Patateslerimiz haşlanırken, Soğan ve sarımsaklarımızı soyup yemeklik doğrayalım ve 2 kaşık kadar zeytinyağında kavuralım. Soğanlar pembeleşmeye başlayınca salçamızı da ekleyelim birkaç dakika salçamızı kavurduktan sonra kıymamızı koyalım, tuz ve baharatlarımızı ekleyelim, kıyma suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
Beşamel sosumuz için bir tencere ya da tavaya yağımızı koyalım yağ eriyince içine unumuzu dökelim güzelce kavuralım. Kavrulmuş unun kokusu gelmeye başlayınca rengide pembeleşince yavaş yavaş sütümüzü ekleyelim bu sırada sürekli karıştıralım, arada tuzumuzu dökelim. 2 bardak süt yeterli geliyor. Sos toparlanınca, sütü emip biraz koyulaşınca, karabiber döküp biraz daha karıştıralım ve altını kapatalım.
Kıymalı harcımızla patateslerimizi bir araya getirip karıştıralım ve isterseniz borcama, isterseniz güveç kaplarına paylaştıralım. Üzerine beşamel sosu paylaştırıp, 150 dereceye ısıtılmış sıcak fırına verelim. 30 dk kadar pişirelim.
Üzeri kızarmış oluyor, fırından çıkarıp üzerine kaşar
peynirini de serpelim ve peynir eriyip kızarıncaya kadar tekrar fırına verelim.
Kaşarlar üzerinde kızarınca tamamdır.
Lezzetli bir akşam yemeği sizi bekliyor.
Afiyet olsunJ
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder