Artık tatil tatil diye sayıklama sıklığımın saat başına
inmesiyle, üzerimdeki miskinlik, uyku hali, mutsuzluk artan bir ivmeye yokuş aşağı
gitmekte. Evet kışı sevdiğim söylenemez üşümekten hiç hoşlanmıyorum ve çok
üşüyorum ama İzmir’de çok sıcakkkk….
Bir İzmir sevdalısı olarak temmuz, ağustos geldi mi
sevdamıza ara vermek istiyorum, özleyelim birbirimizi de aşkımız pekişsin
diyorum ama olmuyor ayrılamıyoruz. Artık tatil için gün sayıyorum resmen…
Birde pis boğaz olma durumum var ki, önümü alamıyorum. Normal
insanların sıcakta iştahları kesilir dimi bende yookk.. İştahımın kesildiği
herhangi bir anı hatırlayamıyorum bile düşünün. Hani insanın içi sıkılır,
morali bozuk olur, streslidir, hastadır, depresyondadır, başı ağrır, midesi
ağrır, amirine kızar, kocasına küser, duygusaldır iştahı kesilir ya bunlar
benim iştahımı hiç etkilemez. Onun cumhuriyeti ayrıdır, hiçbir ruhsal, bedensel
değişim ve tepki kendisini etkilemez.
Çok güzel dimiJ
Hiç memnun değilim bu halimden ama napcan atılmıyor satılmıyor doyur babam
doyurJ
Neyse ben bugün püreli servis ettiğim tavuğumu anlatacaktım
konuyu dağıtmıyımJ
Aslında çok basit bir yemek hatta sunum diyelim. Patates
püresi et yemekleriyle hep güzel bir kombinasyon oluşturmuştur. Bende çok
severim. Bu sefer fark tavuğun yanına püre koymak yerine püre üzerine tavuk
koymak. Bu kadar basit işte. Sunum da şıklık yaratmış oluyoruz. İnsanın önce
gözüne sonra midesine hitap etmeli ya yemek bence bunu başarıyor.:)
·
6 adet kalça şiş – tavuğun en lezzetli yeri
bence bu
·
2 tahta kaşığı sıvı yağ
·
Tuz, karabiber, pul biber, kimyon, köri
Püre için;
·
3 adet orta boy patates
·
1 su bardağı süt
·
1 yemek kaşığı tereyağ
·
Tuz
***Akşamdan patatesleri haşlayıp soyarak benim gibi yarının
işini baştan kolaylamış olursunuz. J
Öncelikle patateslerimizi haşlayalım, kabuklarını soyalım ve
orta boy bir çelik tencereye alalım. Mikserin ezici aparatıyla güzelce ezelim. Tüm
patates ezilince tenceremizi ocağa alalım ve altını açalım. Önce yarım bardak
sütü içine ilave edelim ve çırpıcıyla karıştırarak patatese sütü yedirelim. Ben
tarifte bir bardak süt dedim ama pürede herkesin tercihi farklı olabiliyor.
Kimi bol sütlü daha akışkan seviyor, kimi de kıvamı daha koyu. Bunun için yarım
bardak sütü yedirdikten sonra kalan yarım bardak sizin tercihiniz olsun. Kıvamını
nasıl istiyorsanız o kadar ekleyin. Fokurdamaya başlayınca tuzunu ve tereyağını
ilave edelim, güzelce karıştıralım ve ocaktan alalım.
Tavuklarımızı orta boy kuşbaşı doğrayalım. Tavamıza yağımızı
koyalım, yağ ısınınca tavukları ilave edelim. Bir iki kez alt üst yapınca
baharatlarımızı ve tuzumu da ilave edelim. Ben köri de katıyorum biraz, tadı
hoşuma gidiyor. Tavuklar suyunu salıp çekince pişmiş oluyor, biraz üstleri
kızarıncaya kadar beklerseniz daha da lezzetli olurlar.
Artık servise hazır.
Eğer püreniz soğuduysa altını açıp ısıtın. Tabaklara önce
püreden koyalım ve yayalım, üzerine de tavuklarımızı koyduk mu tamamdır.
Pratik ve lezzetli bir akşam yemeğimiz varJ
Afiyet olsunJ
harika bir sunum cok leziz gorunuyor sizi buldugumada cok sevindim fikir olmak cok hos :)
YanıtlaSilblog kesfi etkinliginden gordum sizi takipteyim :)
Beğenmenize çok sevindim:) insanın aklına gelmiyor bazen, ufak detaylar sunumu şıklaştırıyor:) Blog keşfi etkinliği çok güzel bir etkinlik oldu güzel blogları keşfetmek için fırsat yarattı bizlere:) hoşgeldiniz:) bende sizi takipteyim:)
Sil