Et yemeklerinin yanında sunulduğunda güzel de bir
tamamlayıcı oluyor.
Görüntüsü şık bir
garnitür diyebiliriz.
Mantarı sevenlerdenseniz bu halini çok severek
yapacağınızı düşünüyorum.
Lazım olan mantar ve rendelenmiş kaşar. İsterseniz fırında
yaparsanız ya da menüde mangal varsa mangalda da yapabilirsiniz çok ta hoş
olur. J Miktarlar
size kalmış istediniz adette mantar ve her mantara 1 çay kaşığı kadar kaşar rendesi.
Mantarlarımızı güzelce yıkayalım ve tel süzgece alalım suyu
süzülsün. Kağıt havluyla da kurulayarak fırın tepsine saplarını kopararak çukur
kısımları yukarı gelecek şekilde dizelim. Eğer başka bir yerde kullanmayacaksanız
saplarını da fırın kabındaki boşluklara serpiştirebilirsiniz pişince kaşarsız
da olsa lezzetli oluyorJ
180 dereceye ısıtılmış fırında 10-15 dk kadar mantarlarımızı
pişirelim. İçleri su dolmaya başlayacak, piştikçe suyunu salıyor çünkü.
15 dk kadar mantarın pişmesi için genelde
yeteli oluyor ama ben yinede her seferinde birine kıyıp tadına bakıyorumJ
Rendelenmiş kaşar peyniriyle mantarın büyüklüğüne göre 1 çay
kaşığı ya da bir tatlı kaşığı ile çanakları dolduralım ve tekrar fırına
verelim. Kaşar eriyip kızarınca fırından çıkaralım. Ben kızarmalarını bekleyemedim siz bekleyin:)
Sıcak sıcak servise hazırJ
Afiyet olsunJ
Pratik ve göz doldurucu bir tanıtım olmuş. Elinize sağlık. Küçük mantarlar daha lezzetli oluyor genelde. :)
YanıtlaSilGurme Magazin
gurmezin.blogspot.com.tr
Teşekkürler:) evet ufak mantarlar daha güzel pişiyor ve tek lokmalık olduğu için daha hoş oluyor:)
Sil