Cuma günü mutluluğu var üzerimde.. Yarın sabah telefonun alarmı
çalmıcak diye şimdiden içim kıpır kıpır. Gerçi alarm çalmasa da saat 06:30 oldu
mu idrar torbam zınk diye ayağa dikiyor beni ve çoğu kez saat 7 den sonra uyuyamıyorum. Sanırım
lanetlendik diye başlıyorum söylenmeye. Geçenlerde arka arkaya iki gün saat 8
ve 9 da kalkınca uyudum diye mutluluk sarhoşu oldumJ Yarın sabah uyumak ve
dinlenmek dileğiyleJ
Bu sıcak günlerde sizde benim gibi yemekler hemencecik hazır
olsun istiyor musunuz? Bakıyorum biraz uğraştıracak gibi hemen cayma eğilimine
giriyorum. Hep gözüm pratik tariflerde.
Şipşak olsun lezzetli olsun favorim oluyor hemen. Arada yine canımız
çekince dayanamıyorum saatlerimi harcıyorum ocağın başında ama yazın gerçekten
zor iş. Allah yardım etsin fırında çalışanlara, ekmek almaya gittiğimde
görüyorum su içinde kalmışlar ama hiç durmadan çalışıyor dur abicim 2 dk da dinlen
diyesim geliyor.
Tatilim için sayılı günler kaldı, bugün bavul içerik listesi
çıkarıp eksikleri almaya başlamak gerekiyorJ
Öğrenciyken kıymetini bilmeyip camış gibi televizyon karşısında 3 ay yattığım
günler aklıma geldikçe etlerimi cimcirip kalk kız her gününü planla dolu dolu
geçir tatilini demek istiyorum o zamanki tembel ben’e J
Neyse biz en iyisi konumuza dönelimJ
Tavuk en pratik yemeklerden biri, lezzetli de oluyor ve biz
severekte yediğimizden birde çalışınca kolay piştiği hemencecik
hazırlanabildiğinden öncelikli tercihlerimizden oluyor.
Daha önce birkaç arkadaşın bloğunda cornfleksle yapılan
tavukları görmüştüm. Kimi çiğden koymuş, kimi haşlamış ben tavada pişirip öyle
fırına verdim kendimi garantiye aldım yaniJ
Evdeki yarım cipsleri kullandım ve sonucu biz çok sevdik. Sırf bu tarif için
ara ara patos alınacak eveJ
Malzemeler;
·
2 adet tavuk göğsü
·
3 yemek kaşığı sıvı yağ
·
1 paket krema (200ml)
·
1 paket cips(patosu tavsiye ederim, çok bayat
olmasın)
·
2 yemek kaşığı soya sosu
·
Tuz, karabiber, kimyon, pul biber, köri
Tavukları tavaya koyunca fırınımızı da 170 dereceye
ayarlayalım ısınmaya başlasın.
Tavukları alt üst karıştırınca baharatlarımızı ekleyelim. Köri
tercihinize kalmış, tadı hoşumuzu gittiği için ben genelde kullanıyorum.
Soya sosunu da ekleyelim. Tavuklar suyunu salıp çekene kadar
pişirelim. Suyunu çektikten sonra 5 dk daha pişirmeye devam edelim. Tavuklar biraz
kızarsın.
Ben güveç kapları kullandım, siz borcam da kullanabilirsiniz.
Herhangi bir fırın kabı olur.
Kullanacağımız kabın altına cipsimizden az miktarda
ufalayalım. Resimdeki kadar yeterli oluyor.
Cipslerin üzerine tavuklarımızı dökelim. Üzerine de
kremamızı dökelim. En üstede tavukların üzerine kapatacak kadar cipsi
ufalayalım.
5 dk kadar pişince ben cipler yanacak diye korkup biraz
krema döktüm tekrar ama çok ta şart değilmiş ben panik yapmışımJ zaten 10-15 dk kadar pişse
yetiyor. Üzerine krema dökünce sadece üstteki cips biraz yumuşamış oldu. Kontrollü
pişirirseniz sizin dökmenize gerek kalmayabilir ama dökünce de tadında bir
eksiklik yoktu J
Bu malzemeyle 3 güveç kabı yemek oldu. İki kişi yemek sonunda hiç bırakmamıştık
3 kapta tertemizdiJ
Cips olarak patos gayet güzel oluyor, doritoslarım vardı kalan onlar
bayatladığında mı bilemiyorum diğerleri kadar hoşuma gitmedi.
Denemenizi şiddetle tavsiye ediyorumJ
Afiye olsunJ
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder