Herkese merhaba, size mutluluğun formülünü açıklamaya geldimJ Tüm hücrelerinizin
nasıl serotonin salgılamasını sağlayacağınızı tarif edeceğimJ Bir çatal aldığınız
pastadan ağzına gelen iri parça çikolatalar, yumuşacık kekle birleşmiş kremanın
tadı ve tatlı dengesini sağlayan frambuazın hafif burukluğu üzerine bir de kakaolu
kremaya yapışmış ceviz kırıklarıJ
İçinizde ki serotonin ihtiyacı hadi kalk diye dürttü mü? J
Ee hadi o zaman buyurunJJ
Ben bir tatlı bağımlısıyım kabul ediyorumJ Yapmasını da en az
yemesi kadar çok seviyorumJ
Kek yapıcam diye eve gelip pasta yaptığım doğrudur ve tam bir bol malzemoslu
pasta çıktı ortayaJ
Dışarıdan aldığımız o yağlı köpük kremalı pastaları tokat
manyağı yapabilirsinizJ Niyetine girin yeter sonrası keyifle
tamamlanıyor.
Bu pastanın sıfırdan bu hal alması 2,5 saat sürdü. Benim
süslemem çok alengirli profosyonelce bir şey olmadı vaktim fazla yoktu böyle
bir şey çıktı ortaya biraz daha vakit ayırarak ve hayal gücüyle daha farklı ve
orijinal süslemeler yapabilirsiniz.
Pastayı yaparken ki sıralamamız; önce kremamızı
hazırlayacağız, onu soğuması için balkona koyunca kekimizi hazırlayıp fırına
vericez. Kekimiz pişerken içine koyacağımız meyvemizi ben frambuaz kullandım,
çilek, böğürtlen, muz canınız ne çekiyorsa onu gerekiyorsa dilimleyerek hazırlıyoruz. Çikolatalarımızı
iri iri parçalayıp onları da hazırlıyoruz. Cevizlerimizi rondodan geçiyoruz.
Kekimizi fırından çıkarıp soğumaya bıraktığımızda kremamızı çırpıp ikiye
bölüyoruz birine kakao ekleyip iki çeşit krema elde ediyoruz. Evet genel
hatlarıyla yapacaklarımız bunlar. J
Gözünüz korkmasın sonucu düşünün harika olacakJ
Malzemeler;
Krema için;
·
1 litre süt
·
1,5 su bardağı toz şeker
·
6 yemek kaşığı buğday nişastası
·
4 yemek kaşığı un
·
2 yumurta sarısı
·
1 paket toz krem şanti ya da 2 yemek kaşığı
tereyağı
Pandispanya için;
·
5 yumurta
·
1 su bardağı şeker
·
1 su bardağı tepeleme un
·
1 paket kabartma tozu
·
1 paket vanilya(isteğe bağlı)
·
4-5 yemek kaşığı su ya da meyve suyu
Arasına;
·
1 kase frambuaz (çilek, muz, kivi, böğürtlen
vs.)
·
1paket sütlü çikolata (80gr)
·
1 paket fıstıklı sütlü çikolata (80gr)
Üzerine;
·
1 kase ince çekilmiş ceviz
Önce krema,
Şanti haricindeki tüm malzemeyi bir tencereye alıp
karıştırarak pişirelim. Kaynamaya başladıktan sonra kıvamı da koyulaşmaya
başlamış olur. Kıvamı koyulaştığında ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
Krema soğuduktan sonra içine toz krem şantiyi döküp
mikserle 2-3 dk çırpalım.
Ben içine beyaz krema üzerine kakaolu krema sürmek istediğim
için ikiye ayırdım, kremanın bir yarısına 2 yemek kaşığı kakao döküp
karıştırdım.
Keki yapmak için öncelikle yumurtanın sarıları ile
beyazlarını ayırıyoruz. Beyazların içine hiç sarı karışmaması gerekiyor.
Beyazları cam ya da metal kasede mikserle kar gibi olana kadar çırpalım. Kaseyi
ters çevirdiğimizde düşmeyecek kıvamda olması gerekiyor.
Başka bir kapta yumurta sarıları ile şekeri çırpalım. Şeker
iyice eriyip karışım açık sarı olana kadar çırpıyoruz. İçine su ya da meyve
suyumuzu da ekleyip bir kez daha çırpalım. Elediğimiz un, kabartma tozu ve
vanilyayı da ekleyip birkaç tur daha çırptıktan sonra mikseri kaldırabiliriz.
Yumurta aklarını üç postada, bir spatula yardımı ile yumurta
sarılarının olduğu karışıma ilave ediyoruz. Dıştan içe hareketlerle yumurta
beyazlarının havasını söndürmeden karıştırıyoruz.
Kelepçeli bir kalıbın tabanına yağlı kağıt sererek ya da
benim gibi kelepçeli kalıbın alt tabanını kullanmayıp yağlı kağıdı
kenarlarından döndürerek taban yerine kullanabilirsiniz. Kullandığım kalıbın çapı 26cm.
Kek karışımını içine döküp birkaç defa tezgaha vurup
içindeki kabarcıkların çıkmasını sağlayalım.
170 derecedeki sıcak fırına verelim. Yaklaşık 40-45dk civarı
pişiriyoruz. Pişerken ilk 25 dk fırın kapağını açmayın kabarmaz!
Üzeri kızarınca kürdan testi yaparak fırından çıkaralım ve
ızgaranın üzerine alıp soğumasını bekleyelim.
Kek soğuyunca ekmek bıçağı ile 3 eşit parçaya ayıralım.
Çikolatalar;
Ben yerken ağza tane çikolata gelmesini istediğim için
çikolataları önce elimle kırıp sonra bıçakla iri iri kesme tahtasında doğradım.
İki paket fıstıklı çikolatada kullanabilirsiniz daha da güzel olur ben
evdekileri değerlendirdimJ
Pastamızı servis yapacağımız tepsimizi alalım. İlk kat
pandispanyayı koyalım. Üzerine beyaz kremamızın yarısını sürelim. Frambuazları
kremanın üzerine koyalım. İkinci pandispanyamızı üstüne koyup kalan beyaz
kremamızı da sürelim. Çikolataları kremanın üzerine eşit şekilde yayalım. Son
kat pandispanyayı da üstüne koyup, kakaolu krema ile üzerini ve yanlarını
kaplayalım. Yine kakaolu krema ile sıkma torbası yardımıyla süsleme yapalım.
İnce çekilmiş cevizi pastamızın yanlarına yapıştıralım üzerindeki boşluklara
serpelim.
Şimdi en acıklı kısım bu güzelliği buzdolabına koyup yemeden
önce en az 2 saat mümkünse bir gece dolapta bekletmek. J
Sonra afiyetle mideye indirebilirizJ Afiyet olsun. Mutlu kalın..
Aşkla kalın.. JJ
Beni instagramdan takip etmek için : @benimpastaevim_
Beni facebooktan takip etmek için : benimpastaevim
bu nedir ya akşam akşam tatlı krizim tavan yaptı ellerinize sağlık muhteşem görünüyor:)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim beğenmenize sevindim:)
Sil