Şuan kordonda çayımı içtiğimi, denizin kokusunu içime
çektiğimi, dalgaları seyrettiğimi, yaklaşan vapurun nasıl usul usul yanaştığını
incelediğimi hayal ederek Cuma gününe ayılmaya çalışıyorum.
Öğrencilik zamanlarımı özlüyorum vize final haftaları
dışındaki kafa nereye biz oraya halimizi özlüyorum. Öğrenci evimizi,
kahvaltılarımızı, batak seanslarımızı, akşamları parktaki salıncaklara
binişimizi, yeni bir yabancı diziye başlayıp arka arkaya 3-5 bölüm izlemeyi,
doğum günü kutlamalarımızı, hatta vizelerimizi finallerimizi dağın tepesindeki
bir çare okulumuzu bile özledim. Dört sene o kadar hızlı geçti bitti gitti ki
sanki dünmüş gibi gelen o günlerin üzerinden bile dört seneden fazla geçti.
Çoğu arkadaşım evlendi, bir kısmının çocuğu oldu, bir kısmı hamile diğerleri
bugün yarın hamile kalırJ
Dört kız bir evde aile gibi yaşarken şimdi her birimiz ayrı ayrı kendi ailesini
kurdu, dağıldık, şehirler değişti, mesafeler arttı, aradaki bağlardan sağlam
olanlar kaldı çürük olanlar koptu gitti.
Benim arkadaş özlemim yine tavan yaptığından poğaça tarifi
diye açtığım sayfaya yazdıklarıma bakınJ
Şiddetle önerdiğim bir poğaça tarifim var size, mayanlanma
durumu olmadığından da kendisi pratiktirJ
Kahvaltı sofralarına, çay sofralarına süper eşlik ederJ Ben iki sofradaki performansını
da ölçtüm masada kalan poğaça olmadıJ
Hem yumuş yumuş hem de hafif kıyır. İçindeki tereyağı kıvamını çok güzel
ayarlıyor. Sıvı yağ yerinede zeytinyağı kullanmanızı öneririm hamura hafif bir
koku ve lezzet veriyorJ
İç harcını ben kaşarlı sosis olarak yaptım bu halini biz çok
beğendik ama otlu peynir, zeytin ya da patates harcıda içine yakışır.
Malzemeler;
·
125 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
·
Yarım su bardağı zeytinyağı (sıvı yağda kullanabilirsiniz.)
·
1 su bardağı yoğurt
·
2 yumurta (beyazlar hamura sarılar üstüne)
·
1 tatlı kaşığı tuz
·
1 paket kabartma tozu
·
2,5-3 su bardağı un
İç harç için;
·
250 gr parmak sosis
·
200 gr kaşar
·
baharat
Önce iç harcı hazırlayalım. Parmak sosisleri dörde bölelim,
kaşarları da minik minik küpler şeklinde doğrayalım. Teflon tavaya bir yemek
kaşığı kadar sıvı yağ koyalım yağ kızınca içine sosisleri koyalım ve güzelce
her tarafları kızarana kadar pişirelim. Sosisler pişerken üzerine tuz,
karabiber, kimyon dökelim. Sosisler pişince altını kapatalım. Biraz soğuduktan
sonra kaşarları ilave edip harmanlayalım. Tava sıcakken kaşarları koyarsak
hemen eriyeceğinden poğaçaların içine koymak zor olur ve fırında da tekrar
eriyeceğinden iyice yağı çıkar onun içinde tavanın soğumasını beklemekte fayda
var.
Yoğurma kabına tereyağı, zeytinyağı, yoğurt, yumurta akları
ve tuzu koyup elimizle biraz karıştıralım sonra unu ve kabartma tozunu ilave
edelim. Unu önce iki bardak koyup güzelce yoğuralım hamurun kıvamına göre diğer
bardak unu yavaş yavaş ilave edelim. Yumuşak ele yapışmayan meşhur kulak memesi
kıvamına gelince tamamdır.
Hamurdan cevizle mandalina arası büyüklükte parçalar koparıp
içine harcımızdan koyalım ve ister yuvarlak yapıp ek yeri altına gelecek
şekilde yağlı kağıt serili tepsiye koyalım, isterde yarım daire şeklinde
yapalım. Ben bir kısmını yuvarlak yaptım bir kısmını da yarım daire gibi
yaptım. Yarım daire gibi olanların kapanma yerine çatalla ezin ki kabarırken
açılmasın.
Yumurta sarılarını çatalla güzelce çırpalım ve üzerlerine
sürelim. Susam dökelim.
Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar
pişirelim. 20 dk kadar sürdü benim fırınımda ama fırından fırına değişebilir. Üzeri
kızaracak altları kızaracak olay budurJ
Poğaçaları fırına atarken çayı delmeyi unutmayın. Şuan
resmen canım çektiJ
Afiyet olsun J
Mutlu hafta sonları diliyorumJ
Mutlu kalınJ
Aşkla kalınJ
Beni instagramdan takip etmek için : @benimpastaevim_
Poğaçalar nefis olmuş. ellerinize sağlık....
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim:))
SilCok güzel gözüküyorlar ellerinize saglik :)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim:))
Sil