Benim tatlıyla pek aram yoktur diyenlere gözlerini kocaman
açarak bakanlar klubünden merhabaJ
Kesinlikle benim tatlıyla pek aram yoktur diyenlere hem inanamaz gözlerle bakıp
hem de için için kıskanırımJ
Midem bulanana kadar çikolata yiyen bir koca eşek olarak bana doğa üstü gibi
geliyorlarJ Neyse
bu post tatlı severler için yazılıyor yapacak bir şey yokJ
Çok oldu bu pastayı yapalı ama o zaman güzel saramadım keki
gevşek kaldı diye içime sinmemişti yazmamıştım şimdi fotoları kurcalarken önüme
çıktı hoşuma gittiJ
Yani demem o ki siz biraz daha sıkı sarmaya çalışın JJ
Hazır yaş pastaları pek tercih etmiyorum eğer vaktim varsa
kendim yapmayı daha çok seviyorum hem o pandispanyanın mis kokusu evi sarıyor hem
de içinde ne olduğunu bilerek keyifle tüketiyoruz.
Ben muzlu yaptım mevsimine göre çilek, kivi, ahududu ya da
canınız neli çekiyorsa kullanabilirsiniz.
Önce kremayı yapıp soğuması için beklerken pandispanyayı
yapıyoruz.
Malzemeler;
Krema için;
·
1 kilo süt
·
6 yemek kaşığı buğday nişastası
·
4 yemek kaşığı un
·
2 yumurta sarısı
·
20 yemek kaşığı toz şeker
·
1 paket toz krem şanti
Şanti haricindeki tüm malzemeyi bir tencereye alıp
karıştırarak pişirelim. Kaynamaya başladıktan sonra kıvamıda koyulaşmaya
başlamış olur. Kıvamı koyulaştığında ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
Krema soğuduktan sonra içine toz krem şantiyi döküp
mikserle 2-3 dk çırpalım.
Ben kremayı ikiye ayırdım içine süreceğim kremaya 2 yemek kaşığı
kakao döküp karıştırdım, sade seviyorum derseniz tercih sizin.
Keki için;
·
5 yumurta
·
1 su bardağı şeker
·
1 su bardağı tepeleme un
·
1 paket kabartma tozu
·
1 paket vanilya(isteğe bağlı)
·
4-5 yemek kaşığı su ya da meyve suyu
Ø
Arasına; büyüklüğüne göre değişmekle beraber 4
adet muz
Ø
Üzerine serpmek için 1 paket (80gr) sütlü
çikolata rendesi
Keki yapmak için öncelikle yumurtanın sarıları ile
beyazlarını ayırıyoruz. Beyazların içine hiç sarı karışmaması gerekiyor.
Beyazları cam ya da metal kasede mikserle kar gibi olana kadar çırpalım. Kaseyi
ters çevirdiğimizde düşmeyecek kıvamda olması gerekiyor.
Başka bir kapta yumurta sarıları ile şekeri çırpalım. Şeker
iyice eriyip karışım açık sarı olana kadar çırpıyoruz. İçine su ya da meyve suyumuzu
da ekleyip bir kez daha çırpalım. Elediğimiz un, kabartma tozu ve vanilyayı da
ekleyip birkaç tur daha çırptıktan sonra mikseri kaldırabiliriz.
Yumurta aklarını üç postada, bir spatula yardımı ile yumurta
sarılarının olduğu karışıma ilave ediyoruz. Dıştan içe hareketlerle yumurta
beyazlarının havasını söndürmeden karıştırıyoruz.
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine (ben fırının kendi
tepsisini kullandım) güzelce yayıp önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana
kadar 40-45dk civarı pişiriyoruz. Pişerken ilk 25 dk fırın kapağını açmayın
kabarmaz!
Fırından çıkınca altındaki yağlı kağıtla beraber nemli
bez üzerine alıp bir kez rulo yapıp
açıyoruz. Nemli bez sonra üzerine serip soğumaya bırakıyoruz. Soğuyunca yağlı
kağıdı yavaşta sıyırıyoruz.
Üzerine kakaolu kremayı yayıyoruz . Rulo yapmaya
başlayacağımız kenara yakın olarak muzları bütün olarak boydan boya koyuyoruz. Ruloyu
başta da belirttiğim gibi olabildiğince sıkı sarmaya çalışıyoruz. Ruloyu
sardıktan sonra servis tepsimize alıp üzerine beyaz kremamızı sürelim.
Ben servis yaparken çikolata sosuyla süsledim tabaklarıJ
Herkese afiyet olsun J
Mutlu kalınJ
Pasta çok güzel görünüyor.. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim:))
Sil