Ağustosun sonu yaklaştıkça yaz bitecek diye üzülmeye
başladım. Soğuk sevmiyorum benn.. Evet İzmir deli sıcak oluyor bunalıyoruz
falan ama kışta çok soğuk oluyor be. İzmir’e kış gelmediğini düşünenlerin
aksine nemden dolayı buradaki soğuk insanın içine işliyor. Hava ıslak ıslak
çarpıyor. Yani sanılanın aksine İzmir’de soğuk oluyor. Çok panik yaptım şuan.
Tişörtle gezmek varken bot giy, kaban giy amanın.. Neyse daha eylül ekim var
önümüzde avutayım biraz kendimiJ
Hafta sonu kardeşim ve kuzenim bizdeydi. İkisi de diyette
olunca alengirli şeyler yapmadım zaten kuş kadar yiyorlar. Bu sefer sulu yemek mi
yapsam derken dolaptaki etleri artık kullanmam gerektiğini hatırladım.
Ben etleri düdüklüde pişirdim onun için 20 dakikada piştiler
ve lokum gibi oldular. Tencerede pişirirseniz 1,5 saati bulur. Artık bu kısım
size kalmış.
Birde ben koca gün temizlik yapınca yorgunluktan işin
kolayına kaçıp hazır garnitür kullandım yine tercih sizin vaktiniz varsa
patates havuç ve bezelye haşlayabilirsiniz.
Çok pratik bir yemek oldu ve lezzeti süperdi. Herkesten önce
kendim çok sevdimJ
ve misafirlerden 10 tam puanı kaptık.
Diyet yapıyoruz yemeyiz nidaları olduğu için biz yanına
pilav yapmadık ama pilav ve yoğurt eşliğinde harika bir sunum yapabilirsiniz.
Gelelim mevzuya.
Malzemeler;
·
750 gr kuşbaşı doğranmış kırmızı et (ben dana ve
kuzuyu karıştırdım)
·
2 kavanoz garnitür. (kendim haşlıcam derseniz 3
patates 2 havuç bir kase bezelye yeterli olur)
·
1 yemek kaşığı domates salçası (yarısını biber
koydum ben.
·
Yarım çay bardağı su
·
2 adet orta boy soğan
·
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Benim etlerim 20 dakikada pişti.
Tel süzgece garnitürlerimizi dökelim süzelim. Pişen
etlerimizi kevgirle süzerek fırın kapımıza alalım üzerine süzülen
garnitürlerimizi dökelim.
15 dakika kadar 170 derecede ki fırında pişirdikten sonra
servise hazırdır. İşte bu kadarJ
Kısa sürede yapılabilecek on numara yemek deneyin derimJ
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder