Tavukgöğsü sanırım lezzetsiz olduğu için doktorların
yiyebilirsiniz dedikleri gruba giriyor. Zaten neyi sevsek zararlı neye burun kıvırsak
faydalı ya da zararsız. Çok adaletsiz çookkJ
Sizde eğer tavukgöğsünü seven azınlıktan değilseniz
tüketirken soslarla, ek takviyelerle biraz lezzet katmak isteyebilirsiniz. Bunun
için oldukça pratik bir tarifim var.
Malzemeler;
· 2 adet tavukgöğsü
·
2 adet büyük boy soğan
·
3 diş sarımsak
·
1 adet dolmalık biber (büyüklerden)
·
1 adet kırmızı yağ biberi
·
3 çorba kaşığı soya sosu
·
1 çorba kaşığı teriyaki sosu
·
2 yemek kaşığı sıvı yağ
·
Kimyon, karabiber, tatlı kırmızı biber
Soğanlarımızı soyup ortadan ikiye bölelim ve ince ince dilimleyelim.
Yarım halka şeklinde olacak. Sarımsaklarımızı soyup ufak doğrayalım. Tavamıza sıvı
yağımızı dökelim, yağ kızınca içine soğanlarımızla sarımsaklarımızı atıp
kavuralım. Onlar kavrulurken biberlerimizin çekirdeklerini çıkaralım ve iri iri
doğrayalım. Soğanlar 5 dk kadar kavrulunca daha diriyken, biberlerimizi ilave
edelim. Yine onlar pişerken tavukgöğsünü kuşbaşını doğrayalım.
Biberlerle doğanlarımızın üzerine 1 yemek kaşığı soya sosu
ve 1 yemek kaşığı teriyaki sosundan dökelim 2 dk kadar öyle pişirelim ve
tavuklarımızı ilave edelim. Tavuklarımızı atarken biberler diri olsun resimdeki
gibiyken ilave edelim tavukları zaten tavuklar pişerken onlarda pişecek.
Tavukgöğsünü lezzetli bir hale getirmiş olduk üstelik hazırlaması pişmesi ve sofraya gelmesi 40 dakika falan sürüyor.
Misafirlerinize ikram ederken yanına pilav ya da
patates püresi yapabilirsiniz güzel bir çift oluyorlar.
Afiyet olsunJ
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder