Ben pek balık sever biri değilimdir. Ahh olsa da yesem dediğimi hiç bilmem. Birisi yaparsa yerim ya da eşim bugün balık yapalım derse sağ olsun o temizler pişirir anca öyle yerim. Balıkla aram yoktur ama kalamarla karidese bayılırımJ yağda güzelce kızarıyorlar ya, yararlıyken zararlı hale getirmeyi başarıyoruz, işte o zaman seviyorumJ
İşte benim gibi balıklarla pek arası olmayanlar için balığı
daha yenek hale getiren, zaten ben severim diyenler içinde farklı bir tadla
deneme ve sunum yapmaları için 2 dk da şipşak bir sosumuz var.
Geçenlerde Özgenin Oltası bloğunda görmüştüm tarifi, o
fırında yapmış somonu biz ızgarada yaptık ama sos bizden tam puan aldı. Diğer
balıklara da yakışacağını düşünüyorum bundan sonra menüde balık varsa sosum
budurJ
Malzemeler;
·
1 yemek kaşığı mayonez
·
1 tatlı kaşığı hardal
·
1 yemek kaşığı limon suyu
Hepsini bir kasede çırpıyoruz işte bu kadar. Malzemeleri
dolaptan çıkarıp geri yerleştirmesi dahil 2 dk da hazırJ
Güzelce temizlediğimiz balığımızı (bizimki somon olduğu için
yağlamadık malum somon fazlaca yağlı, ama başka balık yapıyorsanız
zeytinyağıyla balığınızı yağlayabilirsiniz )
Pişen balığımızı sosuyla servis yapalım.
Yanına güzel bir mevsim salatayla sağlıklı bir öğün J
Afiyet olsun.
Afiyet olsun.
Balıkla yoğurt bizde yanyana gelmez ama sos içinde zararı yoktur herhalde. Somon'u da çok severim. Yakında bu sosla deneyeceğim. Sevgiler...
YanıtlaSilYoğurdunuz tazeyse sıkıntı olmaz ekşimek üzereyse o zaman balıkla reaksiyon verir. Tavsiye ederim denemenizi sevgiler:)
SilMerhaba, sosumu beğenmenize ve yazınızda bahsetmenize çok sevindim :) Ben de bu sosa bayılıyorum. Bazen sosu mu daha çok seviyorum yoksa somonu mu emin olamıyorum :)) Afiyet Olsun...
YanıtlaSilBizde çok sevdik sosu:) çok balıksever biri olmamama rağmen keyifle yedim sos sayesinde artık kadrolu bizde:) Sizede afiyet olsun :))
Sil