Çorba sezonu açıldı J
Dumanı tüten ısıcacık çorbalar baş role
geldi yeniden. Yazın ara verilen ya da seyrekleşen
çorba tüketimi bu aralar ivmeleniyor. Kendimizi
koruyup kollamamız lazım, grip salgınları başladı başlayacak. Meyve sıkacaklarının
dolaptan çıkma zamanı geldi. Acı oluyor ama c vitamini deposu diye birer birer
greyfurtları portakal sularının içine karıştırma vakti. J Dikkat edin kendinize J
Havucun çorbadaki hafif tatlımsı tadını ben çok seviyorum.
Denemediyseniz şiddetle öneririm. Farklı bir lezzet. Bende bunu geç
keşfedenlerdenim ama çok sevdim J
Çorbada kıvam tutturamıyorum diyenlerin sıkıntı yaşamayacağını
belirteyim. Aynen uygulayın tarifi süper olacak bana güvenin.
Ben ilk kardeşimin elinden içtim ve hemen tarifi not aldım, kendi çorba belleğimde yerini aldı sık sık sofrada yerini alıyor.
Malzemeler;
·
1 havuç
·
1 çay bardağı arpa şehriye
· 1 su bardağı yoğurt
·
1 yumurta sarısı
· 1,5 yemek kaşığı un
· 5 su bardağı sıcak su
2-3 yemek kaşığı kadar zeytinyağında havuçları ve arpa
şehriyeleri biraz kavuruyoruz. Havuçlar diriliğini kaybettiğinde sıcak suyu
ilave edip havuçlar pişene kadar 15-20 dk civarı kaynatıyoruz. Arada kontrol
edin. Havuçlar piştiyse tamamdır.
Bir kase de yoğurdu, unu ve yumurta sarısını karıştırıyoruz.
Kaynayan havuçlu sudan bir kaşık içine koyup karıştırıyoruz. Karışımı direk kaynayan
suya dökersek yoğurt kesilir. Bunun için karışım sulanıncaya kadar bunu
tekrarlıyoruz. 6-7 kaşık yaparsanız yeterli olur. Sonra karışımı pişen havuçlu
suyumuza ilave edip karıştırıyoruz. 3-4 dk daha pişirdikten sonra servise
hazır.
Bu kadar basitJ
Deneyin seveceksinizJ
Mutlu kalın.. :) Aşkla kalın.. :)
Afiyet olsun.
Mutlu kalın.. :) Aşkla kalın.. :)
Beni instagramdan takip etmek için : @benimpastaevim_
Beni facebooktan takip etmek için : benimpastaevim
Renk bana zerdaçali hatırlattı. Elinize sağlık. Hasta olmadan çorba için mi diyoruz? :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim.. Aynen öyle tedavi için değil önlem için çorba :)
Sil