Bir haftayı daha bitirdik herkese keyifli, eğlenceli,
dinlenmeli, coşmalı bir hafta sonu diliyorum.
Pratik tarifler benim gönlümün sultanıJ Çalışan bayanlar
olarak bir yemeğin pratik olması onun hayata geçme ihtimalini oldukça arttıran
bir kriterJ Tabi
lezzet bu işin kalbi. Pratikti yaptım ama bişeye benzemedi demek de zaman
kaybının en acısı.. Tüm bunları göz önünde bulundurarak görüntüsüyle
misafirlerinizi keyifle ağırlayabileceğiniz lezzetiyle de övünebileceğiniz sizi
de mutfağa kilitlemeyecek pratik bir tarifim var bugünJ Bizim evde tam not aldı, ilk
fırsatta tekrarlanacakJ
Malzemeler;
·
600 gr kemiksiz kalça but
·
2 küçük ya da bir büyük soğan
·
1 çay kaşığı domates salçası
·
Kimyon, tuz, karabiber, pul biber
Beğendi için;
·
1 yemek kaşığı tereyağ
·
1 tahta kaşık kadar un
·
2 su bardağı süt
·
3 adet murat bey burgu peynir ya da 2 yemek
kaşığı kadar ufak doğranmış dil peyniri
·
1 kase közlenmiş patlıcan ezmesi
·
Tuz
Öncelikle beğendiyi yapıyoruz. Eğer patlıcanları kendiniz
közleyecekseniz 3-4 adet patlıcanı birkaç yerinden çatalla delip fırına
atıyoruz ve közlüyoruz. Kabuklarını soyup bıçakla ufak ufak doğruyoruz. Benim
vaktim dar olduğu için ben hazır közlenmiş patlıcan kullandım. Birde odun
ateşiyle közlenen patlıcana bayılmama karşın fırındaki bana tad vermiyor.
Tercih sizin.
Bir tencereye tereyağımızı koyalım eriyince içine unu koyup
kokusu çıkana kadar kavuralım. Sütü yavaş yavaş ilave edelim bir taraftan
sürekli çırpakla karıştıralım. Sütün tamamını bir seferde dökmeyin yarım bardak
yarım bardak ilave edin. Muhallebi kıvamında olmasını istiyoruz. Unu az
koyduysanız cıvık olmaması için sütü kontrollü dökmekte fayda var.
Kıvamı koyulaşıp fokurdayınca içine ufak ufak doğranmış
peyniri ilave edip karıştıralım. Hemen eriyor zaten. Evinizde hangisi varsa onu
değerlendirebilirsiniz bende burgu peyniri vardı üç tanesini tellerini ayırıp
ufak ufak doğradım, siz dil peyniri de kullanabilirsiniz. Peynir çok hoş bir
kıvam ve tad veriyor ama yoksa koymasanız da olur. Patlıcanlarımızı da ilave
edip karıştırıyoruz ve beğendimizi kenara ayırıyoruz.
Tavaya biraz sıvı yağ koyalım kızınca ufak ufak doğradığımız soğanlarımızı koyalım ve kavuralım. Soğanları kavururken salçamızı da koyalım tavaya o da biraz kavrulsun. Ben tavuklu yemeklerde salçayı fazla sevmediğim için 1 çay kaşığı kadar koydum renk versin sadece diye, siz seviyorsanız miktarı arttırabilirsiniz. Soğanlar kavrulunca kuşbaşı doğradığımız tavuklarımızı tavaya alalım. Tavuklar suyunu salınca tuz ve baharatlarımızı ilave edelim. Yavuklar suyunu çekince beş dakika kadar daha kavuralım hafif kızarsınlar tamamdır.
Artık beğendiyle tavukların buluşma zamanıJ Eğer beğendiniz
soğuduysa ısıtın ya da servis tabağınıza önce beğendiden koyun üzerine
tavukları koyun ve mikro dalgada toptan
ısıtın tercih sizinJ
Yanında bir bardak ayran da varsa buyurun sofrayaJ Hadi afiyet olsun
herkese
Mutlu kalınJ
Beni instagramdan takip etmek için : @benimpastaevim_
Tavuk yemeği olur da yenmez mi. Bir de siz böyle güzel hazırlamışsınız. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilTeşekkür ederim:) Kesinlikle tavuk olurda yenmez mi binbir çeşiti yapılıyor hepside güzel:)
Sil