3 Haziran 2014 Salı

TAVUKLU MUSKA BÖREĞİ


Sonucu lezzet garantili, yapımı ultra pratik bir tarifim var bugün sizlere. Acaba güzel olur mu diye endişelenme diye bir şey yokJ Milföy seviyor musunuz? Tavuk seviyor musunuz? Ya börek? Gördünüz mü nasıl güzel olmaz sonuçJ Çok iddialı oldu dimiJ Arada denk gelen reklam kanalları oluyor 15 dk bir ürünü anlatıyor onların sunucuları gibi oldum, böyle diyince hiç hoşuma gitmedim bak şimdi. 

Neyse en iyisi ben tarife geçeyimJ


Malzemeler;
·         1 paket milföy
·         1 kavanoz garnitür
·         2 adet tavuk göğsü 
·         1 yumurta sarısı
·         Baharatlar
İlk olarak buzluktaki milföylerimizi çıkaralım ve yaprak yaprak bir tepsiye dizelim yumuşamaya başlasınlar.

Tavuklarımızı fazla iri olmayacak şekilde hatta ufak diyebiliriz küp küp doğruyoruz. 
Tavamıza 1 tahta kaşığı kadar zeytinyağı koyalım, yağ biraz ısınınca tavuklarımızı tavaya atalım. 

Aklınızda olsun zeytinyağını iyice ısınsın diye fazla beklerseniz yağ yanar ve faydası azalır hem de kötü kokuyor.
Bir posta alt üst yaptıktan sonra içine baharatlarımızı atalım. Tuz, karabiber, kimyon, pul biber damak tadınıza göre. 
Tavuklar suyunu salacak, tekrar çekecek. Suyunu çektikten sonra 3-4 dk daha kızartalım. Hafif kızarınca daha lezzetli oluyor ama karıştırmayı unutmayın. 
Tavuklarımız pişince garnitürümüzün süzgeçte iyice suyunu süzelim ve tavuklarımıza ekleyelim 1-2 dakika birbirine karıştıralım garnitürde hafif ısınmış olur, tavamızın altını kapatalım.

Fırınımızı açalım ve 165 dereceye getirelim ısınmaya başlasın.

Milföylerimizi kare kare kullanıcaz.



Bir parça yağlı kağıt üzerine milföyümüzü koyalım ve iç harcımızdan 1,5-2 yemek kaşığı kadar milföyün bir köşesine yakın olarak koyalım. Diğer köşeyi üzerine kapatalım ve elimizle yanlarını birleştirelim. Bir çatalla kenarlarını güzelce ezelim. Milföy şişmeye başlayınca elinizle kapattığınız yerden açılabilir, çatalla iyice bastırırsanız açılmasını engellemiş olursunuz.



Tüm hamurlarımıza aynı işlemi tekrar edelim. Yağlı kağıt serili tepsimize muskalarımızı aralıklı olarak dizelim.


Bir kaseye yumurta sarımızı alalım ve içine bir yemek kaşığı kadar zeytinyağı koyup çırpalım ve muskalarımızın üzerine sürelim. Susamda döküp fırına verelim.




Kısa sürede pişiyor, 15-20dakika arası pişmiş oluyor. Üzeri kızarınca tamamdır.



Akşam yemeğinde ara sıcak olarak gayet güzel giderJ Afiyet olsunJ








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder