Sonucu lezzet garantili, yapımı ultra pratik bir tarifim var bugün sizlere. Acaba güzel olur mu diye endişelenme diye bir şey yokJ Milföy seviyor musunuz? Tavuk seviyor musunuz? Ya börek? Gördünüz mü nasıl güzel olmaz sonuçJ Çok iddialı oldu dimiJ Arada denk gelen reklam kanalları oluyor 15 dk bir ürünü anlatıyor onların sunucuları gibi oldum, böyle diyince hiç hoşuma gitmedim bak şimdi.
Neyse en iyisi ben tarife
geçeyimJ
Malzemeler;
·
1 paket milföy
·
1 kavanoz garnitür
·
2 adet tavuk göğsü
·
1 yumurta sarısı
·
Baharatlar
İlk olarak buzluktaki milföylerimizi çıkaralım ve yaprak
yaprak bir tepsiye dizelim yumuşamaya başlasınlar.
Tavamıza 1 tahta kaşığı kadar zeytinyağı
koyalım, yağ biraz ısınınca tavuklarımızı tavaya atalım.
Aklınızda olsun
zeytinyağını iyice ısınsın diye fazla beklerseniz yağ yanar ve faydası azalır
hem de kötü kokuyor.
Bir posta alt üst yaptıktan sonra içine baharatlarımızı
atalım. Tuz, karabiber, kimyon, pul biber damak tadınıza göre.
Tavuklar suyunu
salacak, tekrar çekecek. Suyunu çektikten sonra 3-4 dk daha kızartalım. Hafif
kızarınca daha lezzetli oluyor ama karıştırmayı unutmayın.
Tavuklarımız pişince
garnitürümüzün süzgeçte iyice suyunu süzelim ve tavuklarımıza ekleyelim 1-2
dakika birbirine karıştıralım garnitürde hafif ısınmış olur, tavamızın altını
kapatalım.
Fırınımızı açalım ve 165 dereceye getirelim ısınmaya
başlasın.
Milföylerimizi kare kare kullanıcaz.
Bir parça yağlı kağıt üzerine milföyümüzü koyalım ve iç
harcımızdan 1,5-2 yemek kaşığı kadar milföyün bir köşesine yakın olarak
koyalım. Diğer köşeyi üzerine kapatalım ve elimizle yanlarını birleştirelim. Bir
çatalla kenarlarını güzelce ezelim. Milföy şişmeye başlayınca elinizle
kapattığınız yerden açılabilir, çatalla iyice bastırırsanız açılmasını
engellemiş olursunuz.
Tüm hamurlarımıza aynı işlemi tekrar edelim. Yağlı kağıt serili tepsimize muskalarımızı aralıklı olarak dizelim.
Bir kaseye yumurta sarımızı alalım ve içine bir yemek kaşığı kadar zeytinyağı koyup çırpalım ve muskalarımızın üzerine sürelim. Susamda döküp fırına verelim.
Kısa sürede pişiyor, 15-20dakika arası pişmiş oluyor. Üzeri kızarınca tamamdır.
Akşam yemeğinde ara sıcak olarak gayet güzel giderJ Afiyet olsunJ
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder