Karnesi aferinlerle dolu bir börek var bugün blogda. İlk denediğimde görüntü çok hoşuma gitmişti ama olur mu olmaz mı bir tereddüt vardı sonuç harika olunca börekler listesinde yerini almaya hak kazandı. Bir gün önceden hazırlamak gerektiği için eğer vaktim varsa ilk aklıma gelen bu tarif oluyor.
Peynirlisini ve kıymalısını yaptım ikisi de çok güzel oldu. Peynirli
de yağlı peynir kullanmanızı tavsiye ederim, ben muratbey in sürmelisini kullandım sıcakla
biraz daha yumuşuyor krema gibi oluyor.
Anneler günü kahvaltısında yapmıştım löp löp mideye inişleri muhteşemdiJ Hafta sonu ilk iftar sofrasında da yerini aldı:)) Bu arada tarifi aldığım blog Annemineli, orijinal tarife bakmak isteyenler için TIKTIK..
Gelelim mevzuyaJ
Malzemeler;
Miktar vermek istemiyorum bir yufkadan 4 tane börek çıkıyor
ben büyük isterim derseniz 3 tane çıkar bu adede göre yufka sayınızı ayarlayabilirsiniz.
4 yemek kaşığı kadar peynir ufağı
4 yufka için sos; 1 su bardağı yoğurt, yarım su bardağından
biraz fazla sıvı yağ, 1 çay kaşığı karbonat
İç malzeme; kıyılmış maydanozla karışmış peynir, soğanlı
kıymalı harç, tavuklu harç , sosis, sucuk-kaşar yani canınız ne isterse.
Öncelikle sosumuzu hazırlamamız gerek. Bir tasa sos malzemelerini
alalım ve güzelce çırpalım.
1 yufkamızı tezgahımıza serelim ve sosumuzdan üzerine
gezdirelim, fırçamızla her yerine sürelim.
Yufkamızı ikiye katlayalım ve üzerine biraz
peynir ufalayalım. 4 parçaya keselim.
Sigara böreği gibi yarısına kadar saralım , iki ucunu halka
olacak şekilde birleştirelim. Yufkanın kalan uç kısmını halkanın ortasına
getirelim sıkıştıralım. Böyle anlatınca bilmeyen birisi için oldukça zor
biliyorum onun için adım adım fotoğrafladım bende fotoğraflar sayesinde
anlamıştım nasıl yapıldığınıJ
Fotolarla adım adım izleyelim aşağıda.
Tüm yufkalar bitince yağlı kağıt serili tepsiye hepsini
dizelim ve buzluğa kaldıralım. Tepsiniz buzluğa girmiyorsa tabaklara paylaştıracaksınız
artık benim de girmiyor.
24 saat kadar buzlukta durduktan sonra dolaptan çıkarıp
tepsiye dizelim ve önceden 170 dereceye ısıtılmış fırına verelim.
Üzerileri hafif kızarıncaya kadar yaklaşık 15-20 dk pişirelim sonra çıkaralım iç malzememizi havuza dolduralım ve tekrar fırına verelim 10 dk daha pişirelim ve böreklerimiz hazır.
Merhabalar çok güzel görünüyorlar. Ellerinize sağlık☺️
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim:)
Sil