Herkese merhabaJ
Kışın soğukta sıcacık yataktan çıkıp işe gitmek işkencesi
bitti, herkes dışarıda gezip tozarken deniz kenarlarında çay içerken çalışma
işkencesi başladı..
Geçen gün öğleden sonra vize işlemlerim vardı izin aldım Alsancağa gittim resmen
moralim bozuldu. Herkescikler dışarıda, cafeler full. Siz niye çalışmıyorsunuz,
fabrikada değilsiniz diye yakalarına yapışasım geldi. Hiç adil değil. Ben 25 dakikalık öğle
yemeğinde kahvemi içmeyi yetiştiremezken ohh ağabeylerim çekmiş janti takımları,
hanımlar şık şık giyinmiş güzel cafelerde restaurantlarda yesinler öğle
yemeklerini.. Çok yanlış yaptım çookk..
Şu 18 yaş ergen bunalımdayken niye seçtiriyorlar bize mesleğimizi… Olmuyor
işte saçmalıyoruz…
Neyse size güzel bir yemek tarifi vereyimde azcık keyfim
yerine gelsinJ Bu
sos et yemeklerinin hepsine çok yakışıyor şiddetle tavsiye ederim. Ben
kavurmada kullandım, biftekte, tavuk şinitselde ve türevlerinde on numara yemek
tamamlayıcılık yaparJ
Demedi demeyin bir deneyinJ
Ben yaptıkça yine paylaşırım sizinle
zaten…JJ
Malzemeler;
·
1 kg kuşbaşı kırmızı et
·
Tuz, karabiber, kimyon
·
1 yemek kaşığı tereyağ
Sos için;
·
1 büyük soğan
·
400 gr mantar
·
4 adet çarliston biber
·
2 kutu krema (400 ml)
·
2 yemek kaşığı hardal
·
Tuz, karabiber
Eğer isterseniz eti kavururken de bir soğan doğrayıp
aromalandırabilirsiniz. Ben sosun içinde olduğu için bu sefer koymadım. Tamamen
tercih, bazen koyuyorum bazen koymuyorumJ
Teflon bir tencereye tereyağımızı koyalım yağ eriyince
etlerimizi koyalım. 2 dk sonra etleri bir posta karıştıralım. 2 dk daha
bekleyip bir daha karıştıralım ve tuz karabiber ekleyip kapağını kapatalım.
Etler suyunu salacak, kendi suyunda pişecek. Suyu bittiğinde eğer pişmemişlerse
biraz sıcak su ekleyip biraz daha pişirin. Etlerin çok güzel pişmesi gerekiyor.
Lokum gibi dediğimiz kıvama gelene kadar pişirmek gerekiyor.
Arttık sunum zamanı, isterseniz tabağa sostan koyup üzerine
etleri koyabilirsiniz, etleri önce koyup üzerine sostan koyabilirsiniz ya da
benim gibi etlerin yarısının üstüne bolca koyarak servis edebilirsiniz.
Dışarıda yediğiniz yemekleri sollayabilirsiniz bu tatlaJ
Afiyet olsun… Mutlu kalın… Aşkla kalın…J
Beni instagramdan takip etmek için : @benimpastaevim_
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder